«Σύννεφα» στον κυβερνητικό συντονισμό

«Σύννεφα» στον κυβερνητικό συντονισμό

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Θέμα κυβερνητικού συντονισμού έθεσε στην συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τηρηθεί η προγραμματική συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση του Α. Γεωργιάδη να ανακοινώσει το «χαράτσι» για τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία, αιφνιδιάζοντας το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη ο υπουργός Υγείας είχε αρχικά εκφράσει τις ενστάσεις του για το 25ευρω τις οποίες είχε διατυπώσει και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο στην συνέχεια άλλαξε ρότα….

Επίσης εκείνο που ενόχλησε τον κυβερνητικό εταίρο ήταν οι ανακοινώσεις Βρούτση παραμονή πρωτοχρονιάς ότι δεν κόβεται το ΕΚΑΣ σε όσους είναι κάτω από 65 ετών και έχουν αναπηρία 80% . Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για δική τους πρόταση για την οποία δεν είχαν ενημερωθεί ότι ενέκρινε τελικά η κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι στην συνάντηση στο Μαξίμου τέθηκε θέμα κυβερνητικού συντονισμού το αποκάλυψε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους αμέσως μετά την σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.

Ο Ευ. Βενιζέλος σημείωσε πως κουβέντιασε με τον Α. Σαμαρά θέματα λειτουργίας της κυβέρνησης, «κάναμε μεγάλη συζήτηση και πήραμε πολλές πρωτοβουλίες και αυτό θα φανεί», σημείωσε. Παράλληλα τόνισε πως «όλα αυτά στο πνεύμα της προγραμματικής συμφωνίας και του πολύ καλού συντονισμού ώστε κάθε μέρα να παράγεται αποτέλεσμα».

Νωρίτερα και από την συχνότητα του Real Fm 97.8 ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι θα πρέπει να συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο. «Το ζήτημα είναι να είναι αποτελεσματική η κυβέρνηση. Γι’ αυτό νομίζω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να λειτουργούσε το Υπουργικό Συμβούλιο. Θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο και φάνηκε στην πράξη, να λειτουργούν και να συνεργάζονται οι κοινοβουλευτικές ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέμα με το φόρο ακινήτων. Πού ήμασταν και πού φτάσαμε. Άρα αφού έχουμε καλά παραδείγματα πρέπει αυτά να τα αναδείξουμε και να τα συνεχίσουμε. Η λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου είναι ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει σύντομα» είπε χαρακτηριστικά στην Κάτια Μακρή ο Ο. Κωνσταντινόπουλος.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ