Συνεχίζεται η κόντρα

Συνεχίζεται η κόντρα

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

 

Στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη θα φτάσει για άλλη μια φορά η κόντρα του προέδρου της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ Χρήστου Μαρκογιαννάκη με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η τελευταία προανήγγειλε χθες διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής, καταγγέλλοντας παραβίαση και επιχείρηση παρακώλυσης της διαδικασίας εξέτασης του μάρτυρα Ιωάννη Διώτη. Αφορμή, στάθηκε η συμπεριφορά του κ. Μαρκογιαννάκη απέναντί της όταν αποφάσισε να της αφαιρέσει τον λόγο, αλλά και να προτρέψει τον μάρτυρα να μην απαντά στα ερωτήματά της, απειλώντας ακόμα και με αποβολή της από την αίθουσα.

Στο μεταξύ ωστόσο, από την εξέταση του μάρτυρα από την κ. Κωνσταντοπούλου, προέκυψαν νέα στοιχεία, καθώς ενώ ο κ. Διώτης υποστήριζε αρχικά ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα ονόματα που αντιστοιχούσαν σε συγκεκριμένα αρχεία τα οποία φέρεται ο ίδιος να άνοιξε μεταξύ των δύο συναντήσεων που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στις 8 Ιουλίου και στις 18 Αυγούστου του 2011 αντίστοιχα (σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και τρίτη συνάντηση μεταξύ τους στις 24 Αυγούστου), πολλά εκ των οποίων ανήκαν σε Θεσσαλονικείς, αίφνης αναγνώρισε το όνομα της Ειρήνης Αναστασοπούλου, παρατηρώντας ότι «συμπίπτει με το όνομα της δημοσιογράφου».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι πρόκειται για την ίδια, για την οποία ο μάρτυς είχε υποστηρίξει πως γνωρίζει προσωπικά από το 1995, όταν ακόμα ήταν ανταποκρίτρια στο Βερολίνο. «Πρόκειται για την ίδια και για την ακρίβεια αυτό που καταγράφεται είναι μία κατάθεση που φτάνει το 1.629.000 δολάρια», είπε η βουλευτής, επιμένοντας πως οι ερωτήσεις της έχουν νόημα, αφού ενώ η γενική απάντηση του κ. Διώτη στο αν γνώριζε κάποιο από αυτά τα πρόσωπα ήταν «όχι», ενώ σε ειδικότερη ερώτηση παραδέχθηκε ότι την γνωρίζει και πρόκειται για δημοσιογράφο που είναι στο κανάλι της Βουλής.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, κάνοντας λόγο για «ανάρμοστη συμπεριφορά» όταν του ζήτησε να μην την διακόπτει, με εκείνη να του ανταποδίδει τον χαρακτηρισμό. Ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε σε «έλλειψη του οφειλόμενου σεβασμού προς το Προεδρείο», απειλώντας στις απαντήσεις της κ. Κωνσταντοπούλου με απειλή αποβολής της από την Αίθουσα. Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εμένα θα με αποβάλλετε από την Αίθουσα; Να αποβάλλετε τον εαυτό σας, κύριε Μαρκογιαννάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως θα το κάνω. Είναι απρεπής συμπεριφορά κατʼ εξακολούθηση.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Απρεπής είστε ο ίδιος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας αφαιρώ το λόγο μέχρι πέρατος της συγκεκριμένης εξετάσεως μάρτυρος. Τελειώσαμε.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε μένα αφαιρείτε το λόγο;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως. Σας αφαίρεσα το λόγο.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Με ποια εξουσία;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Με την εξουσία του Προέδρου που επιβάλλει δικανικό μέτρο.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Στο σημείο της ερώτησης για την κυρία Αναστασοπούλου θέλετε πραγματικά να το κάνετε αυτό; Σοβαρά μιλάτε;

Το γεγονός, οδήγησε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επιτεθεί στον πρόεδρο της Επιτροπής κάνοντας λόγο για εσκεμμένη συμπεριφορά που συνιστά υπόθαλψη και εκείνον να δίνει τον λόγο στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα. «Είστε συνένοχος και έχετε και πολλαπλή εμπειρία σε αυτή την υπόθαλψη», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, επιμένοντας να συνεχίσει τις ερωτήσεις της, στον βαθμό που ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν της απαντούσε για το πότε θα διεκόπτετο η συνεδρίαση.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά αφαιρέθηκε ο λόγος από τη βουλευτή που μάταια συνέχισε τις ερωτήσεις, καθώς με εντολή Μαρκογιαννάκη δεν κατεγράφετο τίποτα από όσα έλεγε πλέον και εκείνη να καταγγέλλει αργότερα στους δημοσιογράφους παραβίαση της διαδικασίας, προαναγγέλλοντας ότι θα προχωρήσει σε διάβημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, κάτι που έχει κάνει ξανά στο παρελθόν.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ