Στοχοποιεί τον Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ

Στοχοποιεί τον Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλεί η ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και κυρίως τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα και η δήλωση ότι δεν θα χρειαστούν νέα μνημόνια και νέα μέτρα.

Με non paper η Κουμουνδούρου στοχοποιεί τον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο και αποκαλεί «πρωθυπουργό της μονταζιέρας» ,τον κατηγορεί για ψέματα, λογιστικές αλχημείες και νέα προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών. Απαντά επίσης στον πρωθυπουργό ότι αν αποκαλεί Κασσάνδρες όσους επιμένουν ότι θα χρειαστούν νέα μνημόνια φωτογραφίζει Ντάισεμπλουμ και Ντράγκι.

Ιδιαίτερα επιθετική είναι η Κουμουνδούρου και στα όσα υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς για τη μείωση του χρέους: «Πανηγυρισμός για το ύψος του δημόσιου χρέους και την επιτυχία του προγράμματος! Για το δημόσιο χρέος, ο κ. Σαμαράς παρουσίασε ως επίτευγμα το γεγονός ότι αυτό ανέρχεται σήμερα στα 321 δισ. ευρώ, τη στιγμή που όταν η Ελλάδα μπήκε το 2010 στο Μνημόνιο με σκοπό την μείωση του δημόσιου χρέους αυτό ήταν 310 δισ.

Δηλαδή μετά από τρεισήμισι χρόνια καταστροφικής λιτότητας, μετά τα αλλεπάλληλα «κουρέματα», το δημόσιο χρέος αφενός έχει αυξηθεί κατά 11 δισ. ευρώ αφετέρου παραμένει μη βιώσιμο κι εντούτοις ο Σαμαράς πανηγυρίζει! Το ότι εντωμεταξύ χάθηκε πάνω από το 20% του ΑΕΠ (πράγμα που μόνο σε πόλεμο συμβαίνει), καταστράφηκαν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, η πραγματική ανεργία ξεπερνά ήδη το 1,5 εκατ. εργαζόμενους με αυξητικές τάσεις, τα εισοδήματα καταποντίστηκαν, το ότι η Ελλάδα μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς σε ένα απέραντο σκλαβοπάζαρο, το ότι ξέσπασε μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση ανέχειας και αποκλεισμού από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (αφορά περίπου 3 εκατ. πολίτες) φαίνεται ότι αποτελούν παράπλευρες απώλειες μη δυνάμενες να πτοήσουν το υποτιθέμενο ‘’success story’’».

Και καταλήγει το non paper του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Σαμαράς φέτος στη ΔΕΘ, αποφεύγοντας για μια ακόμη φορά τους δημοσιογράφους, πανηγύρισε για μια υποτιθέμενη επιτυχία που ακόμη και βουλευτές του αμφισβητούν. Ο κ. Σαμαράς πανηγύρισε στη ΔΕΘ για την ίδια μνημονιακή πολιτική ύφεσης και λιτότητας για την οποία πριν από μερικά χρόνια ο ίδιος, στον ίδιο τόπο, δήλωνε «δεν θα συναινέσω στο λάθος». Δηλαδή, διεκδικεί επάξια να μείνει στην ιστορία ως ο «πρωθυπουργός της μονταζιέρας».

Στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στεναχωριέται πολύ που η Ελλάδα πετυχαίνει πρωτογενές πλεόνασμα και πέραν των συνηθισμένων του ύβρεων, επιστρατεύει τώρα και κάθε λογής ανεκδιήγητους ισχυρισμούς. Θα στεναχωρηθεί κι άλλο».

 

Διαβάστε το non paper του ΣΥΡΙΖΑ

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ