Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης – Τι θα πει στη Διάσκεψη του Μακρόν για την στήριξη της Ουκρανίας

Μήνυμα αποφασιστικότητας για συνέχιση της στήριξης στην Ουκρανία στέλνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες από τη Διάσκεψη του Παρισιού. Οι εργασίες ξεκινούν αυτή την ώρα, παρουσία και του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γαλλικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι στόχος είναι να καταστεί σαφές προς τη Μόσχα πως οι σύμμαχοι είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν την επικράτηση της Ρωσίας στην πολεμική σύγκρουση, που η ίδια ξεκίνησε.

Προβληματισμός επικρατεί, την ίδια ώρα, για τη δήλωση του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, πως ορισμένες χώρες της ΕΕ και του NATO εξετάζουν να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα δηλώνει παρούσα σε κάθε προσπάθεια στήριξης της Ουκρανίας, χωρίς να παύει στιγμή να υψώνει το ανάστημά της απέναντι στον αναθεωρητισμό.

Νωρίτερα σήμερα, ο Εμανουέλ Μακρόν υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο κατώφλι του Μεγάρου Ελιζέ.

Τι αναμένεται να πει ο Μητσοτάκης στη Διάσκεψη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει πως η Ελλάδα στήριξε την Ουκρανία από την πρώτη στιγμή.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, θα επισημάνει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ενωμένη και έτοιμη να απαντήσει στις προκλήσεις και πως θα πρέπει να δει αυτή την πρόκληση και ως πρόκληση για την στρατηγική της αυτονομία. Πρόκληση που πρέπει να κερδηθεί στο μέλλον είναι και ο καλύτερος συντονισμός προς όφελος της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.

Ήδη έχει αποφασιστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η στήριξη της Ουκρανίας με 50 δις ευρώ. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να διασφαλίσουμε ότι η στήριξη αυτή θα είναι αποτελεσματική, αναμένεται να πει ο κ. Μητσοτάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ