Στις Βρυξέλλες με «καρφιά» στις αποσκευές του για την Τουρκία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πετάει για Βρυξέλλες, όπου μεταξύ άλλων θα αναδείξει την τουρκική παραβατικότητα που προκαλεί τριγμούς στην Συμμαχία και απειλεί την Ευρώπη.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα συμμετάσχει στις Συνόδους Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας των Στρατιωτικών Επιτροπών:

  • Της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 (European Union Military Committee – EUMC).
  • Του NATO την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 (Military Committee Conference in Chiefs of Defence Session – MCCS).

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Βέλγιο, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα συναντηθεί με τους Μόνιμους Αντιπροσώπους της Ελλάδας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και θα επισκεφθεί το Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE), όπου θα έχει συναντήσεις με τον Supreme Allied Commander Europe (SACEUR) General Tod D. Wolters και τον Deputy SACEUR General Tim Radford.

Επίσης θα συναντηθεί με τους Στρατιωτικούς Αντιπροσώπους της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και στο SHAPE, καθώς και με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στις Στρατιωτικές και Μόνιμες Αντιπροσωπείες μας, όπως και στα Στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που εδρεύουν στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, αναμένεται να ανοίξει στην Σύνοδο Αρχηγών της ΕΕ με στοιχεία την βεντάλια των τουρκικών προκλήσεων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, που δεν αποτελούν απειλή μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ενωμένη Ευρώπη.

Δεδομένου ότι την Πέμπτη ακολουθεί η Σύνοδος Αρχηγών του ΝΑΤΟ, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι Αρχηγοί θα έχουν ήδη στα χέρια τους έναν πλήρη φάκελο με την παραβατικότητα της Τουρκίας. Έτσι έχοντας ως «παρακαταθήκη» τις παραβιάσεις, τις υπερπτήσεις, τις απειλές και τις προκλήσεις ακόμη και τις ημέρες διεξαγωγής της άσκησης “Tiger Meet 22″ στον Άραξο, οι Ευρωπαίοι Αρχηγοί θα κληθούν έχουν την ευκαιρία στην Σύνοδο να διαπιστώσουν το δεύτερο κεφάλαιο της τουρκικής προκλητικότητας, δηλαδή το «βέτο» στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία.​

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ