Στην Αίγυπτο ο Νίκος Χαρδαλιάς – Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις

Στην τριήμερη επίσκεψη στην Αίγυπτο, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς θα έχει πολύ σημαντικές συναντήσεις.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Οι σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου δεν βρίσκονται απλά στο υψηλότερο ιστορικά επίπεδο αλλά με ενδυναμώνονται όλο και περισσότερο. Στους «δύο» ήρθαν να προστεθούν πέρυσι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), που δίνουν δυναμικό «παρών» στην προώθηση της συμμαχίας.

Στο αμυντικό πεδίο, είναι χαρακτηριστική η άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ καθώς και οι πρόσφατες κοινές ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας με αιγυπτιακά και εμιρατιανά μαχητικά, προωθώντας τον «Συνασπισμό Μεσογείου».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, πραγματοποιεί από σήμερα έως την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο για πρώτη φορά με την νέα ιδιότητα του.

Όπως έγινε γνωστό θα επισκεφθεί τη Διεθνή Έκθεση στρατιωτικού εξοπλισμού “EDEX 2021” (Egypt Defence Expo), που διοργανώνεται από αύριο, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου στο Κάιρο, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και Aνώτατου Διοικητή των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, κ. Abdel Fatah El Sisi.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αίγυπτο, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας θα έχει προγραμματισμένες επίσημες συναντήσεις με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου Στρατηγό Mohamed Zaki, τον Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για Αμυντικές Υποθέσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κ. Mohammed bin Ahmed Al Bowardi, καθώς επίσης με μέλη της Διοίκησης της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας, Αιγύπτου.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ