Συνασπισμός… αέρος Μεσογείου Ελλάδας-Αιγύπτου-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων – ΦΩΤΟ

Ο Συνασπισμός Μεσογείου έστειλε μηνύματα με πολλαπλές ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας με δυνάμεις της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στον απόηχο της Άσκησης ΜΕΔΟΥΣΑ, χθες ολοκληρώθηκαν πολλαπλές ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας με μαχητικά της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Συνασπισμός Μεσογείου που χτίζει η Ελλάδα συμβάλλει στην κοινή προσπάθειά τους για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Συνασπισμός Μεσογείου

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, εκτός από την άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ πραγματοποιήθηκαν και οι εξής ασκήσεις:

• Η Άσκηση «MINA AEGEUS» από το Σάββατο 13 έως την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, μεταξύ Ελληνικών και Αιγυπτιακών Ένοπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στο FIR Αθηνών Νότια της Κρήτης, με την συμμετοχή Ελληνικών Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 και Αεροσκαφών F-16, MIRAGE 2000 και RAFALE της Αιγύπτου.

• Η Άσκηση «AUTUMN FLIGHT BIRD» από την Δευτέρα 15 έως την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, μεταξύ των ΕΔ της Ελλάδας και των ΗΑΕ που πραγματοποιήθηκε στο σύνολο του FIR Αθηνών, με την συμμετοχή Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 και από τις δύο Χώρες.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω συνεκπαιδεύσεων που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο στρατιωτικής συνεργασίας του ΓΕΕΘΑ με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, εκτελέσθηκαν σύνθετες Αεροπορικές Επιχειρήσεις Εναέριας Υπεροχής [Defensive Counter Air (DCA) VS Offensive Counter Air (OCA)], με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων.

Όπως επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ στην ανακοίνωσή του, οι παραπάνω δραστηριότητες προστίθεται σε αυτές που συνδιοργανώνονται και διεξάγονται με ιδιαίτερα μεγάλη συχνότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διμερές και πολυμερές επίπεδο από τις Ένοπλες Δυνάμεις των τριών Χωρών, η συνεργασία των οποίων συμβάλλει στην κοινή προσπάθειά τους για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ