Στη Νότια Αφρική ο Γεροντόπουλος

 Στη Νότια Αφρική ο Γεροντόπουλος 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, επισκέφτηκε σήμερα το ελληνικό σχολείο «SAHETI» του Γιοχάνεσμπουργκ και τον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου ενημερώθηκε για θέματα της ομογένειας.

Τον υφυπουργό υποδέχθηκαν ο ιδρυτής του σχολείου κ. Γεώργιος Μπίζος, δικηγόρος του Νέλσον Μαντέλα και εμβληματική φυσιογνωμία στη Νότιο Αφρική, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές.

Ο κ. Μπίζος εξέφρασε στον κ. Κυριάκο Γεροντόπουλο τις ευχαριστίες του για τη διαχρονική συμπαράσταση της Ελληνικής Πολιτείας στην προσπάθεια του SAHETI -που φέτος, συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυση του- να διατηρήσει την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, με τη διάθεση αποσπασμένων εκπαιδευτικών από την Ελλάδα.

Ο υφυπουργός, αφού ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας και του στόχους του σχολείου, ευχαρίστησε τον κ. Μπίζο και τους δασκάλους για τη διαχρονική προσφορά τους στον ελληνισμό της Νοτίου Αφρικής.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την Ελληνική Κοινότητα του Γιοχάνεσμπουργκ και τον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου ενημερώθηκε για θέματα της ομογένειας.

Τέλος, επισκέφτηκε το Μουσείο Lilliesleaf που είναι αφιερωμένο στον αγώνα ενάντια στο Απαρχάιντ.

,

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ