Στη δημοσιότητα διάλογοι Καμμένου-Παπαγγελόπουλου – Όλες οι αντιδράσεις

Η εφημερίδα “Παραπολιτικά” αναφέρεται σε σημερινό της δημοσίευμα σε ένα διάλογο μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στη Βουλή. Εκεί οι δύο υπουργοί, σύμφωνα με την εφημερίδα, συζητούν για το πώς θα “δέσουν” τους δημοσιογράφους της εφημερίδας για εγκληματική οργάνωση, ενώ φέρεται να ακούγεται και η φράση “πες στον -εισαγγελέα- Ζαγοραίο να τους γαμ…”.

Καμμένος: Αν ο Παπαγγελόπουλος δεν διαψεύσει τον διάλογο θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη

“Μετά τη δημοσιοποίηση μιας από τις πολλές – προφανώς – θερμές συνομιλίες των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου με τον άλλοτε «αγαπημένο» τους υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εάν ο τελευταίος δεν διαψεύσει ρητά, αφενός την συνομιλία τους, αφετέρου τα όσα ψευδώς φέρεται να διηγήθηκε για προφανείς λόγους συναλλαγής, και οι πλέον αφελείς πλέον αντιλαμβάνονται την σχέση διαπλοκής που είχαν τα παραπάνω πρόσωπα μεταξύ τους, τα οποία ενημερώνονταν αναρμοδίως και υπογείως για εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, και μάλιστα για υπόθεση που αφορούσε στα ανήλικα παιδιά μου”, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Πάνος Καμμένος και προσθέτει:

“Όσα φέρεται να ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για εμένα και την σύζυγό μου, με πρωτοφανές αγοραίο ύφος και για γνωστό εισαγγελικό λειτουργό από ό,τι φαίνεται εν αγνοία του και τον οποίο φέρεται να ενέπλεξε για να προσδώσει προφανώς αληθοφάνεια στη δυνατότητα των παρεμβάσεών του στη Δικαιοσύνη, υπέρ των στελεχών των «Παραπολιτικών» και όχι μόνον, δεν είναι απλώς ψευδή, συκοφαντικά και φράσεις του υποκόσμου, αλλά αποδεικνύουν τον παρασκηνιακό τρόπο, με τον οποίο εκτελούσε τα καθήκοντά του εν αγνοία μάλιστα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Θέλω να πιστεύω ότι οι μυστικές συνομιλίες των «κατασκόπων» δεν επεκτείνονταν και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις όπως το Νoor1. Ας λύσουν μεταξύ τους τα χρέη και τα υπόλοιπα, εάν υπάρχουν. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποχρεούται να διαψεύσει όσα ψεύδη φέρεται να ισχυρίστηκε και να εξηγήσει τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτό αλλιώς αναλαμβάνει την ευθύνη. Την απάντηση οφείλει να την δίνει στον ελληνικό λαό και όχι στο κανάλι Mega και τους μετόχους του. Σε ό,τι με αφορά, ηθικά δεν τον απαλλάσσει ότι προφανώς έλαβε χώρα μία ακόμη παράνομη υποκλοπή. Εάν δεν το κάνει, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη η οποία ανήκει σε όλους τους Έλληνες και είναι ανεξάρτητη».

Ηλίας Ζαγοραίος: Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά

Απάντηση έδωσε ο Ηλίας Ζαγοραίος, Αντεισαγγελέας Εφετών και πρώην Προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στο πρόσωπό του. «Με αφορμή πρόσφατα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα που στόχο έχουν να πληγεί η τιμή και η υπόληψη μου αλλά και το κύρος της δικαιοσύνης και μετά μακρά περίοδο ηθελημένης σιωπής αναγκάζομαι να δηλώσω τα ακόλουθα: Η αυτόφωρη διαδικασία επιβάλλεται από το νόμο και σχετικές εγκυκλίους του Αρείου Πάγου και εφαρμόζεται για όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πολίτες. Ουδείς υπεράνω του νόμου ούτε βέβαια και ο εισαγγελέας που τον εφαρμόζει. Οι διάλογοι μεταξύ προσώπων για τρίτους δε με αφορούν ουδόλως. Οι δημοσιευόμενοι δε και αληθείς υποτιθέμενοι αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο του επιδιωκόμενου, ήτοι την απόλυτη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Επί 22 χρόνια υπηρετώ τη Δικαιοσύνη και δια αυτής τον άνθρωπο . Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» ήτοι το σύνολο του νομικού κόσμου γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο που εκφράζομαι και την εν γένει αγωγή μου. Αγωγή που έλαβα από θαυμάσιους γονείς και δασκάλους των οποίων είμαι αληθινό τέκνο και κανενός άλλου όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα να με παρουσιάσουν. Ας μην εκλαμβάνεται η αξιοπρέπεια ως αδυναμία. Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά» αναφέρει ο κ. Ζαγοραίος.

ΝΔ: Ζήτημα Δημοκρατίας είναι η αποκάλυψη του παρακράτους

“Ζήτημα Δημοκρατίας είναι η αποκάλυψη του παρακράτους” τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ με αφορμή το δημοσίευμα.

“Όσα αποκαλύπτονται σήμερα από τα “Παραπολιτικά”, αποτελούν άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση της λειτουργίας του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δύο υπουργοί, συζητούν μπροστά στον πρωθυπουργό να δοθούν εντολές σε δικαστικούς, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως εκτελεστικά τους όργανα, προκειμένου να προβούν σε διώξεις κατά δημοσιογράφων. Στα σκοτεινά σχέδια εμπλέκουν και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Το ύφος των συνομιλιών ακριβώς ίδιο με εκείνο του Ν. Παππά. Ο τότε πρωθυπουργός, φαίνεται να τα θεωρεί όλα αυτά απολύτως φυσιολογικά. Γι΄αυτό ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να καλύπτει όλα αυτά τα αδιανόητα για δημοκρατική χώρα. Οι “αρμοί της εξουσίας” στην υπηρεσία του παρακράτους. Τα όσα έρχονται στο φως, δείχνουν σε όλους το ύφος και το ήθος της εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γι αυτό η αποκάλυψη του παρακράτους και η αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργίας, δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παπαγγελόπουλος: Kαι ο κ. Τζένος κασέτα έχει, αλλά δεν τολμάει να το πει“Ο κ. Τσίπρας και στη μία και στην άλλη κασέτα, γιατί μην βλέπετε τώρα και ο κ. Τζένος κασέτα έχει, αλλά δεν τολμάει να το πει” είπε ο Δημήτρης Παπαπαγγελόπουλος, μιλώντας στο Mega. Ερωτηθείς για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε “ο διάλογος, όπως λέει ο κ. Τζένος, είναι στο δικό μου γραφείο και αναφερόμαστε σε μια συνάντηση στο γραφείο του Πρωθυπουργού”.

“Ο κ. Τζένος λέει ότι έχει κρατήσει σημειώσεις. Εγώ υποθέτω ότι ο κ. Τζένος έρχεται σε συνέχεια του κ. Μιωνή, σε μια δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση. Δεν αφορούν όσα λέω όλη τη ΝΔ, μια συνιστώσα αφορά” πρόσθεσε.

Στην ερώτηση αν θα αντιδράσει νομικά απέναντι στο δημοσίευμα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης δεν απάντησε θετικά.

Eισαγγελικές πηγές για το δημοσίευμα

Εισαγγελικές πηγές με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», δίνουν τη δική τους εκδοχή σημειώνοντας ότι κινήθηκαν με γνώμονα τη νομιμότητα και χωρίς να δεχθούν εξωθεσμικές παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν :

Ο εισαγγελέας κ. Ανδρέου χειριζόταν έγκληση του τέως υπουργού Πάνου Καμένου η οποία στρεφόταν κατά του εκδότη της εφημερίδας Γιάννη Κουρτάκη ,του δημοσιογράφου Παναγιώτη Τζένου και του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη με καταγγελίες για κατασκοπεία εγκληματική οργάνωση εκβίαση συκοφαντική δυσφήμηση κ.λ.π .Ο εισαγγελέας απέρριψε όλες τις καταγγελίες πλήν της συκοφαντικής δυσφήμησης ,αδίκημα για το οποίο τελικά ήταν και το μοναδικό που άσκησε δίωξη. Στη συνέχεια ο Π.Καμμένος έκανε αναφορά σε βάρος του εισαγγελέα και ζητήθηκε η εξαίρεση του που απορρίφθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο. Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας στην υπόθεση Κουρτάκη -Τζένου ,αυτή δεν κινήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, αλλά από την αστυνομία και συγκεκριμένα από το Τμήμα Εκβιαστών όπου κατατέθηκε η μήνυση . Τα μηνυόμενα πρόσωπα αναζητήθηκαν στα πλαίσια του αυτοφώρου στον Πειραιά με συνδρομή της εισαγγελέως υπηρεσίας Πειραιώς όχι Αθηνών. Η μοναδική εμπλοκή του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου στην υπόθεση είναι η ενημέρωση ότι θα προσαχθούν στην εισαγγελέα υπηρεσίας Αθηνών , η οποία και αποφάσισε σχετικώς χωρίς ουδεμία παρέμβαση εκ μέρους του κ. Ζογαραίου ,ή άλλου προσώπου. Μάλιστα η μήνυση αφορούσε και εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και ως προς αυτή την καταγγελία εξήχθησαν αντίγραφα και η υπόθεση δεν παρεπέμφθηκε στον ανακριτή.

Επίσης, την επόμενη κατατέθηκε νέα μήνυση για το ίδιο συμβάν από τον υιό του Π. Καμμένου και ζητήθηκε από την αστυνομία να κινηθεί πάλι η διαδικασία του αυτοφώρου. Τοτε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας κ. Ζαγοραίος του απάντησε ότι δεν μπορεί για το ίδιο βασικά συμβάν να κινηθεί νέο αυτόφωρο. Για τη μη κίνηση εκ νέου της αυτοφώρου διαδικασίας η Εφημερίδα Δημοκρατία κατηγόρησε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ο πρϊστάμενός της εξέδωσε δελτίο τύπου προς υπεράσπιση του συνάδελφου που χειριζόταν την υπόθεση.

Τέλος σε ό,τι αφορά για την καταγγελία Κουρτζίδη κατά του επιχειρηματία Β.Μαρινάκη ο τότε διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ζαγοραίος δέχθηκε δριμεία κριτική από άλλα Μέσα Ενημέρωσης επειδή δεν ασκείται δίωξη για κακούργημα.

Άδωνις Γεωργιάδης για το δημοσίευμα

Το δημοσίευμα σχολίασε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης με tweet στον λογαριασμό του.

“Στο δημοσίευμα του οποίου την ακρίβεια επιβεβαίωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος εκτός του αιτήματος Καμμένου για παρέμβαση στην Δικαιοσύνη αναφέρονται και απρεπείς χαρακτηρισμοί Παπαγγελόπουλου για την σύζυγο του κ. Καμμένου αλλά και η άποψη του για τους συναδέλφους του στο Σύριζα…έπος” αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.