Στέφανος Κασσελάκης: Μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ, στο Φανάρι για τα Θεοφάνεια – Οι συναντήσεις και οι «μουρμούρες»

Μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να επισκεφθεί το Φανάρι για τα Θεοφάνεια. Στο Φανάρι φαίνεται να έχει κλειδώσει η συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο και ήδη οι σύμβουλοι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη για την προετοιμασία της επίσκεψης και των λεπτομερειών αυτής.

Όσοι «χαρτογραφούν» τις κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη θεωρούν ότι μόνο τυχαία δεν επελέγη το Φανάρι για τα Θεοφάνεια. Κατά τις ευχές με τους δημοσιογράφους την παραμονή των Χριστουγέννων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει προοδευτικούς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον πάπα για τις θέσεις τους σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στο Φανάρι, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να δει και τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, που πιθανότατα θα είναι και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας το 2028.

Σημειώνεται ότι στο Φανάρι αναμένεται να παραβρεθεί για τη γιορτή των Θεοφανείων και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Εντός ΣΥΡΙΖΑ πάντως, ορισμένοι υπογραμμίζουν ότι είναι μεγάλη η απουσία του Στέφανου Κασσελάκη στο εξωτερικό όταν εντός των ελληνικών συνόρων οι εξελίξεις «τρέχουν». Η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου δεν θα συνεδριάσει ούτε αυτή την εβδομάδα μέσω τηλεδιάσκεψης όπως είχε προγραμματιστεί.

Βέβαια, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ενεργός στις παρεμβάσεις του μέσω social media για κρίσιμα θέματα, όπως έκανε μετά τις δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου για τη Συνθήκη της Λωζάννης αλλά και μετά τον ανασχηματισμό που αποφάσισε ο πρωθυπουργός και ανακοινώθηκε χθες από τον Παύλο Μαρινάκη.

Σημειώνεται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν δύο Περιφερειακά Συνέδρια σε Κοζάνη και Λάρισα αλλά ακόμα δεν έχουν καθοριστεί οι τελικές ημερομηνίες και οι λεπτομέρειες διεξαγωγής τους καθώς αναμένεται το «πράσινο φως» από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ