Σταθάκης: Προκλητική η στάση της τρόικας

Σταθάκης: Προκλητική η στάση της τρόικας 

 

«Είναι προκλητική η πίεση της τρόικας, δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο πίσω από αυτό», είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Σταθάκη:

-Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα: Η τρόικα ασκεί τρομακτική πίεση στα υπουργεία. Είναι προκλητική η προσέγγιση της τρόικας. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο πίσω από αυτή την πίεση. Γιατί δεν ερμηνεύεται λογικά αυτό που συμβαίνει. Πρέπει να παρθούν μέτρα από την κυβέρνηση, σε θέματα που όλοι συνομολογούν, όπως η μείωση στον ΦΠΑ της εστίασης.

-Θεωρώ απίθανο να μην δοθεί στην Ελλάδα η επόμενη δόση. Είναι πολύ βίαιη η δημοσιονομική προσαρμογή που συμβαίνει στη χώρα μας. Έπρεπε να έχει πει ένα βροντερό «όχι» η κυβέρνηση.  

-Για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική: Είμαστε αντίθετοι στην επένδυση και λόγω των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Το θεσμικό πλαίσιο για τα ορυχεία, είναι αναχρονιστικό και γεμάτο γκρίζες ζώνες. Οι όροι της σύμβασης είναι επίσης απαράδεκτοι.

-Για την κίνηση του πρωθυπουργού να θέσει θέμα «ευρωπαϊκής ΑΟΖ»: Αποφεύγω την εύκολη κριτική. Μπορεί να αποδειχθεί καλή και ευφυής  η κίνηση, σε γεωπολιτικό επίπεδο.

 

Ακούστε το ηχητικό: 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ