Σταθάκης: Μέτρο προς μέτρο το πρόγραμμα κοστολογείται στα 9 δισ.

Σταθάκης: Μέτρο προς μέτρο το πρόγραμμα κοστολογείται στα 9 δισ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, την κοστολόγηση αλλά και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ο λογαριασμός είναι πολύ σαφής για κάθε κατηγορία από τις τρείς που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας. Την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας και την απασχόληση. Στην πρώτη περίπτωση τα 2 δισ. θα προέρθουν από τη σύλληψη της φοροδιαφυγής, τακτοποίηση θεμάτων της λίστας Λαγκάρντ και πολλών άλλων εκκρεμοτήτων του παρελθόντος, η επανεκκίνηση της οικονομίας θα προκύψει αυτόματη χρηματοδότηση από την αύξηση των εσόδων μετά τις ρυθμίσεις για το σύνολο των δανείων και των ασφαλιστικών εισφορών και το πρόγραμμα για την απασχόληση θα ξεκινήσει με τα 3 δις. που είναι διαθέσιμα από τους πόρους του ΕΣΠΑ. από Άρα το επιχείρημα δεν στέκει», σχολίασε αρχικά ο κ. Σταθάκης και συνέχισε:

«Κοστολογημένο μέτρο προς μέτρο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και είναι εννέα δισ.».

«Η διαπραγμάτευση θα πάει καλά, αν υπάρχει φρέσκια κυβέρνηση, σαφής εντολή και μια κυβέρνηση έτοιμη να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρείς που υπάρχουν στην Ευρώπη. Θα πάει καλά αν έχουμε μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευθεί πραγματικά και να έχει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα γίνει αυτό», πρόσθεσε.

«Το χρέος δεν είναι βιώσιμο, άρα το πεδίο της διαπραγμάτευσης είναι ανοιχτό. Μία κυβέρνηση δική μας θα κάνει το καλύτερο και θα φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», είπε ακόμα.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα εκβιαστικό δίλλημα γύρο από την Προεδρική εκλογή. Η κυβέρνηση μεταφέρει το πρόβλημα που έχει η οποία επιμένει ότι πρέπει να αποφύγει πάση θυσία τις εκλογές και χρησιμοποιεί τον θεσμό της Προεδρικής εκλογής με δεδομένο ότι δεν είναι δυνατό να δημιουργηθεί συναίνεση, ως ένα όπλο για να εξασφαλίσει μια παράταση της θητείας της».

Ακούστε το ηχητικό:

Exit mobile version