Σπαρτιάτες: Ντόμινο εξελίξεων φέρνει η άσκηση ποινικής δίωξης από τον Άρειο Πάγο – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατέλθουν στις ευρωεκλογές – ΒΙΝΤΕΟ

Ντόμινο εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό προκάλεσε η απόφαση του Άρειου Πάγου να ασκήσει ποινική δίωξη σε 11 βουλευτές του κόμματος “Σπαρτιάτες” για εξαπάτηση των εκλογέων και του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη, ως ηθικού αυτουργού.

«Σπαρτιάτες»: Πώς θα κατανεμηθούν οι έδρες αν το δικαστήριο κηρύξει έκπτωτους τους «11» – Τα σενάρια

Μάλιστα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής τους στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, αφού έως τις 24 Απριλίου αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση από Α1 τμήμα του Άρειου Πάγου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κόμματος, Β. Στίγκας, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την κάθοδο των Σπαρτιατών στις επερχόμενες εκλογές. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι βρίσκεται ένσταση από την πλευρά της ΝΔ σε περίπτωση ανακήρυξής τους, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση των υπόλοιπων κομμάτων.

Σπαρτιάτες: Τα μέτωπα με την Δικαιοσύνη και το κρας τεστ στο εκλογοδικείο

Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε σήμερα και ο Νίκος Αλιβιζάτος, Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι είναι πολύ πιθανό το κόμμα των Σπαρτιατών να μην συμμετάσχει στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η άσκηση ποινικής δίωξης για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος έφερε κύμα ανεξαρτητοποιήσεων βουλευτών, με αποτέλεσμα η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών να φυλλοροεί.

Την ίδια στιγμή εκκρεμεί ως το τέλος Ιουνίου η τελική απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, που εάν κρίνει ως πραγματικό αρχηγό των Σπαρτιατών τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη, τότε η ανακήρυξη του κόμματος θα κριθεί παράνομη, γεγονός που θα οδηγήσει στην άμεση απομάκρυνσή του από το κοινοβούλιο και στην άμεση έκπτωση των βουλευτών του από τα αξιώματά τους.

Σε αυτό το σενάριο οι έδρες που έχουν καταλάβει οι Σπαρτιάτες είτε θα διατεθούν αναλογικά στα υπόλοιπα κόμματα, είτε θα προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές στις συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες, όπου είχαν εκλεγεί βουλευτές του κόμματος.

 

Δείτε τα βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ