Ποινική δίωξη κατά 10 βουλευτών των «Σπαρτιατών» για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος – Έρευνα κατά Κασιδιάρη και Κατσιβαρδά

Στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά συνολικά 13 ατόμων για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, μετά τις καταγγελίες του Προέδρου των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα περί εκβιασμών στο κόμμα, προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

της Άννας Κανδύλη

Η δίωξη, πλημμεληματικής μορφής, ασκήθηκε κατόπιν παραγγελίας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα και στρέφεται κατά 10 βουλευτών του κόμματος και του, πλέον, ανεξάρτητου Χάρη Κατσιβαρδά, ενώ ως ηθικός αυτουργός διώκεται ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού Ηλίας Κασιδιάρης.

Για συνέργεια στο αδίκημα της παραπλάνησης διώκεται ο δικηγόρος Σωτήρης Μεταξάς, στο γραφείο του οποίου έγιναν το βράδυ των εκλογών οι πανηγυρικές δηλώσεις των μελών των «Σπαρτιατών». Φέρεται να είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του κόμματος και του πρωτόδικα καταδικασμένου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής καθώς εμφανίζεται ως ένας εκ των δηλωμένων δικηγόρων (όπως και ο Χ. Κατσιβαρδάς) με τους οποίους δικαιούνταν να συνομιλεί ο Κασιδιάρης στις φυλακές. Υπήρξε μάλιστα στις λίστες υποψηφίων του κόμματος «Έλληνες» για τις εκλογές του Μαΐου 2023, ενώ το 2015 ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Είχε επίσης εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Π. Φαλήρου με την «Ελληνική Αυγή».

Οι 11 βουλευτές στους οποίους αφορά η ποινική δίωξη είναι (ένας ανεξάρτητος):

  1. Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ
  2. Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ (ανεξάρτητος)
  3. Γεώργιος ΜΑΝΟΥΣΟΣ
  4. Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ
  5. Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ
  6. Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
  7. Γεώργιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ
  8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ
  9. Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ
  10. Πέτρος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
  11. Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ