Στο εκλογοδικείο οι Σπαρτιάτες – Στίγκας: «Ποτέ στη ζωή μου, δεν θα δεχόμουν να είμαι αχυράνθρωπος κανενός»

Συζητήθηκαν σήμερα στο εκλογοδικείο οι ενστάσεις κατά βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» με βασικό επιχείρημα ότι πραγματικός ηγέτης του κόμματος ήταν ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης. Στο Ανώτατο Δικαστήριο παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας καθώς μία από τις ενστάσεις στρέφεται και κατά του ιδίου.

της Άννας Κανδύλη

«Ξεκινάω με το γεγονός ότι ειπώθηκε πως οι Σπαρτιάτες κατέβηκαν το 2019 στις εκλογές. Αυτό είναι ψέμα. Ξεκινήσαμε ως φιλανθρωπικό δίκτυο και το 2017 καταθέσαμε δικαιολογητικά στον Άρειο Πάγο αλλά δεν είχαμε χρήματα να κατέβουμε στις εκλογές του 2019. Εκείνη τη χρόνια κατέβηκα για να βοηθήσω τον Βασίλη Λεβέντη. Ήμουν ένας έντιμος πολίτης, άμισθος, σε όσους κομματικούς σχηματισμούς συμμετείχα», είπε, σημειώνοντας ότι «ακούστηκαν πράγματα για παραστρατιωτική οργάνωση. Πώς γίνεται αυτό; Όλη μου τη ζωή δουλεύω κι έχω παιδιά κι εγγόνια! Είναι δυνατόν να έχω ασχοληθεί με παραστρατιωτικές οργανώσεις;».

Ο Βασίλης Στίγκας αρνήθηκε ότι είχε επαφές με τον Ηλία Κασιδιάρη. «Δεν είχα καμία επαφή με τον Ηλία Κασιδιάρη και αποδεικνύεται. Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιούνιου το κόμμα του κόπηκε. Θεωρώ ότι αυτός ο άνθρωπος από την πικρία του, την εμπάθεια προς την κυβέρνηση ήθελε να διοχετεύσει τους οπαδούς του σε ένα κόμμα. Εμένα σαν προσωπικότητα με στήριξε παρά πολύς κόσμος. Δεν είμαι αγνώμων, αλλά είπαν για κηροζίνη και καύσιμο! Εγώ στηρίχθηκα από πολλούς» δήλωσε.

Αναφερόμενος στη στήριξη του προς τον Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας, ο κ. Στίγκας ανέφερε: «Παρά τις ιδεολογικές διάφορες θεώρησα υποχρέωση μου να τον στηρίξω για τον Δήμο της Αθήνας. Ειπώθηκαν άλλα πράγματα για Greek Mafia. Μπορεί να είχαμε εσωτερικά προβλήματα. Να είχαμε 1-2 βουλευτές που δημιουργούσαν προβλήματα. Αυτά λύνονται εσωτερικά. Δεν είπαν για τις ανακοινώσεις μου! Εγώ ποτέ στη ζωή μου δεν θα δεχόμουν να είμαι αχυράνθρωπος κανενός. Πώς λοιπόν εγώ με οικογένεια, δουλειά και υπόληψη θα έκανα τον αχυράνθρωπο οποιουδήποτε; Έχω τη δουλειά μου! Το κόμμα είναι δικό μου, δεν το φτιάξαμε τελευταία στιγμή! Θα ήθελα να απορριφθεί η ένσταση αυτή. Αυτό το πράγμα συμβαίνει πρώτη φορά!».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ