Σκουρλέτης στον Realfm 97,8 για Κασσελάκη: Αρρωστημένη, αρχηγοκεντρική αντιμετώπιση των πολιτικών ζητημάτων

«Προφανώς έχουμε διαφορετική εκτίμηση από την κυρία Αυγέρη για το τι είναι υπονόμευση. Ο κ. Κασσελάκης εκλέχτηκε με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Η εντολή που πήρε όμως είναι να κινείται μέσα στο πλαίσιο των αρχών και των προγραμματικών αξόνων του κόμματος» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Φίλης: Νέα «πυρά» στον Κασσελάκη – «Στηρίχθηκε από το σκοτεινό μέρος του διαδικτύου»

«Είδαμε από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του ότι ούτε σε αυτό το πλαίσιο κινείται, αναφέρομαι στις τοποθετήσεις του στον ΣΕΒ, κινείται δε με μια άκρως διχαστική λογική, η οποία αποτέλεσε και την βάση της προεκλογικής του καμπάνιας. Και έρχεται τώρα να πει ότι εδώ και μια πενταετία 3 υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης – είναι κωμικοτραγικό αυτό το πράγμα- υπονόμευαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Και το ισχυρίζεται αυτό ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος όταν εμείς το 2015 προσπαθούσαμε να στηρίξουμε τον κόσμο και να δώσουμε μια μάχη και να αγωνιστούμε, αυτός ήταν αλλού. Ας κρίνει ο κόσμος» πρόσθεσε.

«Ο κ. Κασσελάκης βγήκε από το TikTok και μας είπε ότι δεν είναι φυτευτός των Αμερικανών αλλά του Αλέξη Τσίπρα. Εισήγαγε τον όρο φυτευτό, ο ίδιος αυτοπροσδιορίστηκε. Το ακούσαμε όλοι, τα είπε δημόσια. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήρε καμία θέση, παρόλο που κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε από ένα σημείο και μετά επειδή εργαλειοποιήθηκε το όνομά του, τουλάχιστον ως προς αυτό να έκανε μια τοποθέτηση. Δεν το έκανε, δικαίωμά του. Εγώ ισχυρίζομαι ότι οι τοποθετήσεις του οδηγούν σε μια βίαιη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ προς ένα κεντροδεξιό κόμμα. Έγινε σεισμός με τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών, που τις είχε αποκρύψει ως απόψεις του» σημείωσε.

«Άρα γιατί να μην πω εγώ, ότι συνειδητά έκανε την επιλογή να κρυφτεί από το εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ και τίθενται πολιτικά ζητήματα. Αντί λοιπόν να έχουμε πολιτικές απαντήσει σε αυτά, η απάντηση ήταν από το Μαϊάμι τα tweet που δείχνει μια αρρωστημένη, αρχηγοκεντρική αντιμετώπιση κρίσιμων πολιτικών ζητημάτων που τίθενται» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.

«Υπάρχει κρίση ταυτότητας υπαρξιακή. Την αναγνωρίζουμε ή όχι; Ακούσαμε μετά τις αυτοδιοικητικές ότι έκλεισε ο κύκλος της ήττας και επανήλθαν τα χαμόγελα, είναι αυτή σοβαρή προσέγγιση; Ή δείχνει ότι κάποιοι πετάνε στα σύννεφα;» σχολίασε.

«Έψαξα την κατάσταση βλέποντας ότι αυτού του είδους οι μηχανισμοί έπαιξαν ρόλο κατά την περίοδο εκλογής του νέου προέδρου. Στις 20/9  γράφτηκαν στην Εφημερίδα των Συντακτών. Με ονόματα και λογαριασμούς. Δεν είναι η πρώτη φορά αν μπείτε στο google, διαδίκτυο, τρολς, υπόγα ΝΔ, τρολς από εδώ και από εκεί. Θα τα δείτε όλα!» πρόσθεσε. «Εγώ όσο υπήρξα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος δεν επέτρεψα ποτέ να γίνουν τέτοια. Ποτέ! Δείτε όλες μου τις δηλώσεις σε σκληρές εποχές αντιπαράθεσης» επεσήμανε.

«Θα έπρεπε ο πρόεδρος να καταλάβει ότι ήταν λάθος η παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας, να επανεξετάσει την πρότασή του για το χρονοδιάγραμμα για την διεξαγωγή του συνεδρίου και να πει “παιδιά είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση, ελάτε να συζητήσουμε με βάση τις απόψεις και τις διαφορές μας, με διάθεση συναινετική και δημοκρατική”. Αν δεν γίνουν αυτά η ιστορία της ενότητας του κόμματος μπαίνει σε κίνδυνο» κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ