“Σκληρό ροκ” στη Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Τσίπρα

Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι κατά τις παρεμβάσεις τους στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας για τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίς», αντάλλαξαν «πυρά», με αφορμή την κακοκαιρία “Ελπίς”.

Αμέσως μετά την ομιλία του ομιλία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας πήρε τον λόγο ασκώντας σκληρή κριτική στον ίδιο τον υπουργό αλλά και στην κυβέρνηση.

«Ακούγοντας τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης μού δημιουργήθηκαν ερωτήματα κι επειδή αυτή διαδικασία δεν είναι μόνο μία διαδικασία παράλληλων μονολόγων… Σας άκουσα κύριε υπουργέ και γνωρίζετε πως δεν έχω διάθεση προσωπικής αντιδικίας, ωστόσο δεν είστε οικουμενικός υπουργός, είστε υπουργός της κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας και οφείλετε στο ελληνικό Κοινοβούλιο να δώσετε εξηγήσεις. Είπατε ότι ζητήσατε συγγνώμη κι εσείς και ο κύριος πρωθυπουργός και είπατε ότι ήταν ειλικρινής αυτή η συγγνώμη.

Σας άκουσα επί 20 λεπτά αλλά δεν κατάλαβα να μας υποδείξατε κάπου που να κάνατε λάθος. Πού κάνατε λάθος λοιπόν; Γιατί ζητήσατε συγγνώμη; Μας είπατε ότι “δεν έχουμε ραντάρ και δεν έχουμε war room. Δεν είχαμε ραντάρ για να προβλέψουμε επακριβώς πού θα πέσει το χιόνι, πόσα εκατοστά χιόνι θα πέσουν να σε κάθε δρόμο της Αθήνας”. Η ΕΜΥ και οι επιστήμονες της χώρας μας που δεν είναι ούτε γαλάζιοι, ούτε κόκκινοι ούτε πράσινοι σας διαψεύδουν και λένε ότι είχαμε αυτή τη φορά ένα μοντέλο, το οποίο έδωσε επακριβώς το μέγεθος της κακοκαιρίας, το μέγεθος της χιονόπτωσης, την περιοχή που θα καλύψει και τον χρόνο που θα έρθει» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Ακόμη και οι μετεωρολόγοι, που ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας διέψευσαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος μάς είπε ότι δήθεν το πρόβλημα είναι ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έπεσε έξω. Δηλαδή ήρθατε εδώ να πείτε πάλι συγγνώμη, αλλά φταίει ότι δεν είχαμε ραντάρ; Βεβαίως, να έχουμε και ραντάρ, και war room και καλύτερες υπηρεσίες. Η ΕΜΥ όμως μας λέει ότι αυτή η κακοκαιρία που είχαμε τη Δευτέρα, δεν ήταν από τις χειρότερες που έχουμε αντιμετωπίσει στην Αττική. Το 2008 είχαμε μία πολύ μεγαλύτερη σε ύψος χιονοπτώσεως κακοκαιρία. Δεν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά την αντιμετώπισαν τότε. Σήμερα πού έγινε το λάθος; Και δεν έκλεισε μόνο η Αττική οδός, έκλεισε και η Κατεχάκη, έκλεισε και η Μαραθώνος, και η Μεσογείων που είναι τόσο νοσοκομεία εκεί. Τι έφταιξε λοιπόν; Γιατί τότε μπόρεσαν κι άλλες φορές μπόρεσαν κι εσείς σήμερα δεν μπορέσατε; Θα μας πείτε πού κάνατε το λάθος ή θα πετάμε την μπάλα στην εξέδρα;

Ή θα μας πείτε κι εσείς όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μητσοτάκη ότι η Κατεχάκη, η Μαραθώνος δεν ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του ελληνικού κράτους, γιατί θέλετε να ρίξετε τις ευθύνες στον δικό σας, τον γαλάζιο, τον Νεοδημοκράτη Περιφερειάρχη. Θα αναλάβετε ποτέ έστω μία ευθύνη; Να μας πείτε πού κάνατε λάθος; Και θέλω να σας ρωτήσω κύριε πρωθυπουργέ και κ. υπουργέ, το κρίσιμο ζήτημα της ταλαιπωρίας χιλιάδων συμπολιτών μας το βράδυ της Δευτέρας στην Αττική Οδό, ζητήσατε από τον παραχωρησιούχο να διακόψει την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων; Γιατί η εταιρεία που έχει βαρύτατες ευθύνες άλλα λέει. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι σε συσκέψεις σας ζήτησε να σταματήσει η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων και εσείς το αρνείστε. Κι εσείς λέτε τώρα ότι δεν υπάρχουν πρακτικά. Κάνατε δύο συσκέψεις, σας ζητάμε από το πρωί να δώσετε τα πρακτικά στη δημοσιότητα ώστε ο ελληνικός λαός, οι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν και που ο πρωθυπουργός έκανε τον μεσάζοντα με την εταιρεία, λες και δεν έχει νόμους το κράτος για να θεσπιστούν, να τηρηθούν οι συμβάσεις και να πληρώσει η εταιρεία αυτά που πρέπει να πληρώσει. Αξιολόγησε μόνος του το κόστος ώστε να δώσει την ευκαιρία ενδεχομένως στην εταιρεία ή σε όποια εταιρεία να ζητάει από τους πολίτες ότι δεν θα έχουν άλλες απαιτήσεις για να μην μπορούν να κάνουν άλλες διαδικασίες αγωγών, δεν είναι ρόλος μεσίτη ο ρόλος πρωθυπουργού, διαμεσολαβητή!» είπε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση

«Ή είστε κατσαπλιάδες στις διαδικασίες σας ή μας λέτε ψέματα για να αποφύγετε την ευθύνη, κι αυτό δεν αξίζει στον ελληνικό λαό, δεν αξίζει στους Έλληνες πολίτες. Όταν ζητάτε συγγνώμη θα εξηγείτε τον λόγο που κάνατε λάθος» είπε και τόνισε «αν ζητάτε συγγνώμη και μας λέτε όλα τα κάναμε καλά και έφταιξε ότι δεν έχουμε σύγχρονα ραντάρ και δεν έχουμε war room και η ΕΜΥ και κάποιος Περιφερειάρχης, και κάποιος άλλος και κάποιος τρίτος, τότε η συγγνώμη αυτή είναι προσχηματική, είναι υποκριτική και θα σας κρίνει ο ελληνικός λαός».

Μητσοτάκης: Προτιμώ τη συγγνώμη με την ειλικρινή διάθεση αυτοκριτικής, από την καμία συγνώμη που δεν ακούσαμε ποτέ από το δικό σας στόμα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε παρέμβαση, αμέσως μετά, προκειμένου να απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. «Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης τοποθετήθηκε στο κοινοβούλιο με ασυνήθιστη ειλικρίνεια και εντιμότητα πολιτική, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι του έχει ανατεθεί μία δύσκολη αποστολή, προερχόμενος από το εξωτερικό και αναλαμβάνοντας ένα ρόλο που δεν τον είχε ανάγκη. Δεν έψαχνε καριέρα, ήρθε στην Ελλάδα για να προσφέρει αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή του εμπειρία και έχει δίκιο να ισχυρίζεται ότι η αποστολή της Πολιτικής Προστασίας είναι μια αποστολή εθνική» τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ως προς το ζήτημα του χιονιού θέλω να σας πω ότι κανείς μετεωρολόγος δεν προέβλεψε τον όγκο του χιονιού που έπεσε στο κέντρο της Αθήνας. Κανείς δεν είχε προβλέψει ότι θα ρίξει μισό μέτρο στο κέντρο της Αθήνας και τα βόρεια προάστια. Αν είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε αυτή την πρόβλεψη, προφανώς και θα είχαμε κλείσει την πόλη από την Κυριακή το βράδυ, όπως το κάναμε και σε άλλες περιπτώσεις που δεν επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των  μετεωρολόγων. Δεν ήταν ζήτημα πολιτικού θάρρους, αλλά ζήτημα αξιοποίησης και ανάλυσης των δεδομένων που είχαμε στη διάθεσή μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχω εντοπίσει μια εντυπωσιακή αφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς τις ευθύνες της Αττικής οδού. Είπατε ότι δεν πρέπει να κάνω τον μεσάζοντα. Εγώ εξασφάλισα 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο. Εσείς δεν το κάνατε ποτέ επί δικών σας ημερών.

Μεσάζοντας ή πρωθυπουργός που είχε κάθε διάθεση να συγκρουστεί με μια μεγάλη εταιρεία αναγκάζοντας την να αναλάβει τις ευθύνες της; Εσείς κύριε Τσίπρα γιατί τέτοια αγάπη ξαφνικά με την Αττική οδό; Γιατί καμία διάθεση να αναγνωρίσετε τις μεγάλες της ευθύνες; Ένα ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσετε» σημείωσε ο Πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε:

«Και τέλος, επειδή για άλλη μια φορά αναφερθήκατε σε δήθεν προσχηματική συγγνώμη. Προτιμώ τη συγγνώμη την ειλικρινή με διάθεση αυτοκριτικής, έστω κι αν κινδυνεύει να χαρακτηριστική προσχηματική, από την καμία συγγνώμη που δεν ακούσαμε ποτέ από το δικό σας στόμα όταν είχατε 120 νεκρούς στο Μάτι και τη Μάνδρα».

Τσίπρας: Σε δύσκολες στιγμές, στην κυβέρνησή μου, ανέλαβα την πολιτική ευθύνη, όχι μόνο τη συγγνώμη, και παραιτήθηκαν υπουργοί

«Κύριε Μητσοτάκη, καλό θα ήταν σήμερα να ήσασταν λιγότερο προκλητικός. Όχι στο ύφος, στα λόγια σας.  Την προηγούμενη Δευτέρα χιλιάδες συμπολίτες μας ήταν εγκλωβισμένοι για ώρες στα αυτοκίνητά τους όχι μόνο στην Αττική Οδό, αλλά στη Μεσογείων, στην Κατεχάκη, στη Μαραθώνος. Αυτοί οι άνθρωποι από ποιον θα αποζημιωθούν;» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεύτερον, είναι γνωστό ότι θέλετε διαρκώς κάποιος άλλος να φταίει εκτός από εσάς. Ο τρόπος που μιλήσατε ενισχύει το επιχείρημα μου ότι η συγγνώμη ήταν απολύτως προσχηματική. Διότι όταν λέτε συγγνώμη πρέπει να μας εξηγήσετε πού κάνατε λάθος και πώς θα το διορθώσετε. Αυτό που μας είπατε για άλλη μια φορά είναι ότι φταίει η ιδιωτική εταιρεία, η ΕΜΥ που δεν προέβλεψε τον ακριβή όγκο της χιονόπτωσης και φταίνε και κάποιοι τρίτοι, αλλά εσείς δεν φταίτε πουθενά, τα έχετε κάνει όλα τέλεια.

Είναι ακριβώς η ίδια φιλοσοφία με την αντιμετωπίζετε την κριτική μας για την πανδημία και την διαχείρισή σας που μας έχει οδηγήσει στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη. Θα κρίνει ο ελληνικός λαός» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σε ό,τι αφορά τις προκλητικές αιχμές ότι δήθεν εμείς υπερασπιζόμαστε μια ιδιωτική εταιρεία, θέλω να σας πω ότι η κάθε ιδιωτική εταιρεία λειτουργεί σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, έχει συμβατικές υποχρεώσεις  απέναντι στον νόμο και δεν μπορεί ιδίως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να διαμεσολαβεί προκειμένου να διαμορφώνει το πλαίσιο μέσα στο οποίο η ιδιωτική εταιρεία θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που οι συμβατικές της υποχρεώσεις ορίζουν.

Οφείλατε αντί να τηλεφωνείτε στον πρόεδρο της εταιρείας – και είναι ντροπή σας να αφήνετε αιχμές για μένα- ο οποίος τυγχάνει να είναι και νομικός σας σύμβουλος, για να βρείτε φόρμουλα για την αποζημίωση, να μιλήσετε ευθέως για τις ευθύνες της και για τις δικές σας και να αφήσετε τη νομική διαδικασία ανοιχτή σε κάθε πολίτη, έτσι όπως ο νόμος ορίζει» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από τη σημερινή συζήτηση διαπιστώνω για άλλη μια φορά ότι επιχειρείτε να υπεκφύγετε των ευθυνών σας με λαθροχειρίες. Είναι αδιανόητο να μας λέτε ότι δεν είχατε καταγεγραμμένα πρακτικά ή έστω καταγεγραμμένη μια διάσκεψη κρίσιμη, που έγινε και την Παρασκευή και την Κυριακή, με την παρουσία περιφερειαρχών και άλλων υπουργών. O κ. Σκέρτσος ήταν παρών, δεν ήταν μόνο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης. Άρα το Μαξίμου συντόνιζε στην ουσία. Η παραχωρησιούχος εταιρεία σήμερα ισχυρίζεται κάτι άλλο. Πώς θα αποδείξετε ότι ψεύδεται, και έχει τη βασική και την κύρια ευθύνη;  Το να λέτε ψέματα για να αποφύγετε ευθύνες, είναι ίσως μεγαλύτερο ατόπημα από το ατόπημα της κακής διαχείρισης ή κάποιων λάθος επιλογών που μπορεί να κάνατε, προκειμένου να μην πάρετε τις ορθές αποφάσεις, για να αποφευχθεί αυτό το φιάσκο της Αττικής Οδού» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Σε δύσκολες στιγμές για τη δική μου κυβέρνηση ανέλαβαν την ευθύνη και παραιτήθηκαν υπουργοί.  Όταν ζήτησα από τον τότε υπουργό πολιτικής προστασίας που είχε την ευθύνη να καθίσει κάποιες μέρες στη θέση του προκειμένου να είμαστε ασφαλείς ότι  δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο έκτακτο γεγονός και μετά να φύγει από τη θέση του, εσείς είπατε ότι δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη δίχως παραιτήσεις. Θα πληρώσετε τώρα με το ίδιο νόμισμα τα δικά σας καμώματα, τη δική σας κριτική και στάση όλες εκείνες τις μέρες, διότι εδώ είμαστε όλοι και κρινόμαστε» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Μητσοτάκης: Ήταν η συγκάλυψη, κ. Τσίπρα, και το ήθος και το ύφος της δικής σας εξουσίας το οποίο στιγματίστηκε

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα: «Νομίζω ότι έχετε αντιληφθεί ότι η συμφωνία της Αττικής Οδού, των Αττικών Διαδρομών, να αποζημιώσουν με 2.000 ευρώ κάθε όχημα το οποίο εγκλωβίστηκε εντός του αυτοκινητοδρόμου δεν αναιρεί το δικαίωμα του κάθε πολίτη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να διεκδικήσει οτιδήποτε παραπάνω κρίνει ότι πρέπει να διεκδικήσει. Ούτε προφανώς αναιρεί τη δυνατότητα του κράτους να διερευνήσει τις ευθύνες του παραχωρησιούχου και να προβεί και αυτό σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον.

Επαναλαμβάνω: νόμος της Νέας Δημοκρατίας είναι η δυνατότητα του κράτους να διεκδικήσει από τον παραχωρησιούχο αποζημίωση σε περίπτωση που ο δρόμος μείνει κλειστός. Και εν πάση περιπτώσει, αναφερθήκατε επιμόνως στις δύο συσκέψεις οι οποίες έγιναν και στη μη τήρηση πρακτικών όταν ξέρετε ότι ποτέ δεν τηρούνται πρακτικά σε αυτή τη σύσκεψη».

Και πρόσθεσε: «Και έρχεστε και λέτε «ποιος έχει δίκιο εδώ πέρα; Έχει η Αττική Οδός μήπως;» -παίρνοντας φυσικά το μέρος της Αττικής Οδού- ή το Υπουργείο και όλοι οι υπόλοιποι οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτή τη σύσκεψη; Δεν μου λέτε κ. Τσίπρα, εάν οι Αττικές Διαδρομές τα είχαν κάνει όλα σωστά γιατί παραιτήθηκε το ίδιο βράδυ ο Διευθύνων Σύμβουλός τους; Ρωτώ. Γιατί παραιτήθηκε;

Εάν οι Αττικές Διαδρομές τα είχαν κάνει όλα σωστά, γιατί συμφώνησαν να δώσουν 2.000 ευρώ σε κάθε εγκλωβισμένο; Δεν είναι αυτή η πιο απτή αναγνώριση της ευθύνης του Δρόμου για την ταλαιπωρία, την απίστευτη, στην οποία υπεβλήθησαν χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι εγκλωβίστηκαν εντός του αυτοκινητοδρόμου;

Επαναλαμβάνω: μου προκαλεί μεγάλα ερωτήματα η στήριξη την οποία παρέχετε σε μία ιδιωτική εταιρεία, όταν αυτή είναι σαφές ότι έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για αυτό το οποίο συνέβη» σημείωσε  ο κ. Μητσοτάκης.

«Τέλος, δεν ζητήσατε κ. Τσίπρα ποτέ συγγνώμη, ούτε για το Μάτι, ούτε για τη Μάνδρα. Αναλάβατε κάποιους μήνες μετά, σε μία ερώτηση που σας έγινε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την πολιτική ευθύνη. Συγγνώμη δεν ζητήσατε ποτέ.

Δεν είχα καμία πρόθεση να επαναφέρω τη συζήτηση σε μία τραγική στιγμή για τη χώρα, σε ένα συμβάν το οποίο στιγμάτισε τη συλλογική συνείδηση και θα τη στιγματίζει για πολλά χρόνια ακόμα. Θέλω να επαναλάβω όμως, επειδή μιλάτε εδώ για το ήθος και το ύφος της εξουσίας, ότι η κριτική την οποία σας ασκήσαμε δεν ήταν πρωτίστως για το γεγονός ότι μία φωτιά στέρησε τη ζωή σε παραπάνω από 100 συμπολίτες μας, για το γεγονός ότι δεν είχατε το ««112», ότι δεν προφτάσατε να κάνετε την εκκένωση. Ήταν πράγματι μία τραγωδία.

Σίγουρα μπορούσατε να είχατε κάνει καλύτερα τα πράγματα. Δεν ήταν γι’ αυτό η κριτική, κ. Τσίπρα, τα έχετε ξεχάσει. Ήταν γι’ αυτό το άθλιο show το οποίο στήσατε εκείνο το βράδυ όταν γνωρίζατε ότι υπήρχαν νεκροί και βγαίνατε σε ζωντανή σύνδεση και λέγατε «πότε θα πετάξουν τα αεροπλάνα», σε μία προσπάθεια να απεμπολήσετε τη δική σας ευθύνη, τις επόμενες ημέρες που μας δείχνατε τις ψηφιακές φωτογραφίες από τους δήθεν δορυφόρους του κ. Παππά για το πώς, υποτίθεται, ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού.

Ήταν η συγκάλυψη, κ. Τσίπρα, ήταν η συγκάλυψη και το ήθος και το ύφος της δικής σας εξουσίας το οποίο στιγματίστηκε και ενεγράφη τελικά στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Εμείς έχουμε μία άλλη αντίληψη για το πώς πρέπει να αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Η συγγνώμη είναι η αναγνώριση ότι κάτι δεν έγινε καλά από πλευράς κυβέρνησης. Έγινε από τον Πρωθυπουργό, έγινε από τον Υπουργό. Σάς είπα ξεκάθαρα τι θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερα και πώς θα μπορούσαμε να είχαμε παρέμβει πιο γρήγορα για να κλείσουμε την Αττική Οδό» συνέχισε ο Πρωθυπουργός.

«Πράγματι, πιστεύω ότι και σήμερα ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να διαχειριστεί μία τέτοια κρίση δεν θα λάβει τοις μετρητοίς τις διαβεβαιώσεις που μπορεί κάποιοι να του παρέχουν ότι δήθεν «υπάρχουν τόσα εκχιονιστικά», «τα εκχιονιστικά έχουν πετρέλαιο», «το αλάτι είναι εκεί που πρέπει να βρίσκεται». Θα το ψάξει περισσότερο και οφείλει να το ψάξει περισσότερο, διότι αυτός είναι ο ρόλος του και αυτή είναι η δουλειά του.

Αλλά θέλω να σας θυμίσω επίσης, κ. Τσίπρα, ότι όταν ήρθαμε στα πράγματα Πολιτική Προστασία δεν υπήρχε στη χώρα. Η Πολιτική Προστασία -ίσως το γνωρίζετε- στεγαζόταν σε ένα κτήριο το οποίο μάλλον θα ήταν το πρώτο το οποίο θα κατέρρεε σε περίπτωση που είχαμε ένα μεγάλο σεισμό. Αυτή ήταν η Πολιτική Προστασία την οποία μας παραδώσατε» επισήμανε.

«Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια και με τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος έκανε ένα σπουδαίο έργο και στο πεδίο και στο πεδίο αλλά και προετοιμάζοντας το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ». Και έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να έχουμε στη διάθεσή μας 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουμε επιτέλους τις υποδομές αλλά και την τεχνογνωσία και τις διαδικασίες, για να μπορέσουμε να είμαστε πιο προετοιμασμένοι σε περίπτωση που βρεθούμε -που είμαστε περίπου βέβαιοι- αντιμέτωποι όχι μόνο με ακραία φαινόμενα τα οποία προέρχονται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά και από το γεγονός ότι είμαστε μια σεισμογενής χώρα και εκ των πραγμάτων θα κληθούμε μετά βεβαιότητας, κάποια στιγμή στο μέλλον, να αντιμετωπίσουμε κάποιους μεγάλους σεισμούς.

Αυτή είναι υποχρέωση την οποία έχουμε απέναντι στον ελληνικό λαό. Θα μαθαίνουμε από τα λάθη μας, όπως το κάνουμε πάντα. Θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για να αποκτήσει ο ελληνικός λαός μία πολιτική προστασία, η οποία θα είναι αντάξια των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ