Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Γιατί τόση αγάπη για την Αττική Οδό – Δεν ζητήσατε ποτέ συγγνώμη για το Μάτι και τη Μάνδρα

Παρέμβαση στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που πραγματοποιείται στη Βουλή έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίς».

«Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης τοποθετήθηκε στο κοινοβούλιο με ασυνήθιστη ειλικρίνεια και εντιμότητα πολιτική, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι του έχει ανατεθεί μία δύσκολη αποστολή, προερχόμενος από το εξωτερικό και αναλαμβάνοντας ένα ρόλο που δεν τον είχε ανάγκη. Δεν έψαχνε καριέρα, ήρθε στην Ελλάδα για να προσφέρει αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή του εμπειρία και έχει δίκιο να ισχυρίζεται ότι η αποστολή της Πολιτικής Προστασίας είναι μια αποστολή εθνική» τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αναγνώρισε ο υπουργός ότι πράγματι έγιναν λάθη ως προς τη διαχείριση της Αττικής Οδού. Ναι, η Αττική οδός έπρεπε να είχε κλείσει νωρίτερα προφανώς, αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης δεν το έχει το ελληνικό κράτος.  Το έχει η ίδια η Αττική οδός, ο παραχωρησιούχος που ισχυριζόταν ότι μπορούσε να κρατήσει ένα δρόμο ανοιχτό και δεν κατάφερε τελικά να το κάνει, στην πορεία δε, φάνηκαν και χτυπητές αδυναμίες.

Ως προς το ζήτημα του χιονιού θέλω να σας πω ότι κανείς μετεωρολόγος δεν προέβλεψε τον όγκο του χιονιού που έπεσε στο κέντρο της Αθήνας. Κανείς δεν είχε προβλέψει ότι θα ρίξει μισό μέτρο στο κέντρο της Αθήνας και τα βόρεια προάστια. Αν είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε αυτή την πρόβλεψη, προφανώς και θα είχαμε κλείσει την πόλη από την Κυριακή το βράδυ, όπως το κάναμε και σε άλλες περιπτώσεις που δεν επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των  μετεωρολόγων. Δεν ήταν ζήτημα πολιτικού θάρρους, αλλά ζήτημα αξιοποίησης και ανάλυσης των δεδομένων που είχαμε στη διάθεσή μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχω εντοπίσει μια εντυπωσιακή αφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς τις ευθύνες της Αττικής οδού. Είπατε ότι δεν πρέπει να κάνω τον μεσάζοντα. Εγώ εξασφάλισα 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο. Εσείς δεν το κάνατε ποτέ επί δικών σας ημερών.

Μεσάζοντας ή πρωθυπουργός που είχε κάθε διάθεση να συγκρουστεί με μια μεγάλη εταιρεία αναγκάζοντας την να αναλάβει τις ευθύνες της; Εσείς κύριε Τσίπρα γιατί τέτοια αγάπη ξαφνικά με την Αττική οδό; Γιατί καμία διάθεση να αναγνωρίσετε τις μεγάλες της ευθύνες; Ένα ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσετε» σημείωσε ο Πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε:

«Και τέλος, επειδή για άλλη μια φορά αναφερθήκατε σε δήθεν προσχηματική συγγνώμη. Προτιμώ την συγγνώμη την ειλικρινή με διάθεση αυτοκριτικής, έστω κι αν κινδυνεύει να χαρακτηριστική προσχηματική, από την καμία συγγνώμη που δεν ακούσαμε ποτέ από το δικό σας στόμα όταν είχατε 120 νεκρούς στο Μάτι και τη Μάνδρα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ