Σκέρτσος στον Realfm 97,8: Για το 2022 το έλλειμμά μας θα είναι μικρότερο από αυτό που είχαμε προβλέψει

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος παραχώρησε συνέντευξη στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Δεν κλείνουμε ποτέ τους διαύλους επικοινωνίας. Έχουμε διεθνοποιήσει τον τουρκικό αναθεωρητισμό και όλο και περισσότεροι σύμμαχοί μας αντιλαμβάνονται ότι αυτού του τύπου η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, πρέπει να αντιμετωπιστεί και με δημόσιες δηλώσεις και με στήριξη της Ελλάδας. Έχουμε ενισχύσει την αμυντική μας θωράκιση, αυτό είναι ορατό στους γείτονες μας, και σε κάθε περίπτωση εμείς πάντα επενδύουμε στον διάλογο, στην ειρηνική επίλυση των διαφορών μας. Εμείς είμαστε μια χώρα που απειλείται, δεν θέτουμε απειλές προς την Τουρκία και θέλουμε να τα βρούμε από τα κανάλια του διαλόγου» περιέγραψε σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις.

«Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές οι αιρετοί υπουργοί μας όπως είναι λογικό θα ασχοληθούν και με την εκλογή τους, αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι της πολιτικής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματά η παραγωγή του κυβερνητικού έργου. Κάθε άλλο θα γίνονται και τα δύο χωρίς να υπάρχουν εκπτώσεις» σημείωσε.

«Αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με διπλάσιους ρυθμούς από την ευρωπαϊκή. Έχουμε την ταχύτερη πτώση δημοσίου χρέους σε όλη την Ευρώπη, έχουμε την ταχύτερη μείωση ανεργίας, πολλές και καλύτερες θέσεις εργασίας, έχουμε αυξήσει τον κατώτατο μισθό δύο φορές, έχουμε μειώσει πολλούς φόρους. Όλα αυτά συντείνουν στο να υπάρχει ένα τείχος προστασίας στην ελληνική οικονομία» είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο κ. Σκέρτσος σχολίασε για τις ανατιμήσεις ότι «η διαρκής μέριμνα της ελληνικής κυβέρνησης είναι να δημιουργούμε ένα πλαίσιο ασφάλειας και σχετικής προβλεψιμότητας μέσα σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον για όλους, για όλα τα νοικοκυριά».

«Θα θέλαμε να δούμε την ίδια ταχύτητα και την ίδια αποφασιστικότητα που έδειξε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην πανδημία και σε αυτή την μεγάλη ενεργειακή κρίση. Δεν την έχουμε δει έως τώρα» συμπλήρωσε.

«Έχουμε εξαντλήσει με τα μέτρα που ανακοινώσαμε κάθε περιθώριο δημοσιονομικού χώρου που υπάρχει. Ό,τι έρχεται περισσότερο, θα επιστρέφει στην κοινωνία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο» επεσήμανε.

«Για το 2022 το έλλειμμά μας θα είναι μικρότερο από αυτό που είχαμε προβλέψει, 1,7% έναντι 2% και το 2023 θα πάμε σε ένα μικρό πλεόνασμα. Για την Ελλάδα είναι πολύ χρήσιμο αυτό γιατί έτσι θα εντάξουμε μόνιμα την χώρα μας στη διεθνή οικονομική κανονικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ