Σκέρτσος: Ένας υποψήφιος με όψη Μητσοτάκη, αλλά ψυχή Πολάκη δεν λύνει το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ

Στο τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, στις πλημμύρες στη Θεσσαλία αλλά και στην χθεσινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

Αρχικά, αναφερόμενος στο δυστύχημα κατά το οποίο έχασαν την ζωή τους πέντε Έλληνες, στρατιωτικοί και πολιτικό προσωπικό που βρισκόταν σε ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη, έκανε λόγο για προβληματική επικοινωνία με τις αρχές της χώρας. Εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους οικείους των θυμάτων, λέγοντας ακόμη ότι από ελληνικής πλευράς γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για την περίθαλψη των τραυματιών, αλλά και για να διαλευκανθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος.

Ο Άκης Σκέρτσος δέχθηκε «βροχή» ερωτημάτων για την φονική κακοκαιρία στην Θεσσαλία, λέγοντας ότι το φαινόμενο ήταν πρωτόγνωρο και οι όγκοι νερού που έπεσαν στην περιοχή ήταν πολλαπλάσιοι εκείνοι του «Ιανού». «Η κακοκαιρία που ζήσαμε ήταν τέσσερις φορές πιο δυνατή από τον Ιανό. Συνεργαζόμαστε με τους επιστήμονες, η επιστήμη είναι σύμμαχός μας, δεν υπάρχει καμία αντιδικία, αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να αξιοποιήσουμε πολύ περισσότερο τα επιστημονικά εργαλεία», σημείωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι άστοχη η κριτική από την αντιπολίτευση για το ότι θέλουμε να φιμώσουμε τους επιστήμονες, εντάσσοντας την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και το Αστεροσκοπείο Αθηνών υπό το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας».

Τόνισε στη συνέχεια ότι «εστάλησαν συνολικά 33 μηνύματα από το 112 εκείνες τις ημέρες στην περιοχή της Θεσσαλίας, σε όλη την Περιφέρεια, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενημερώσεις» και συμπλήρωσε πως «στην περίπτωση της πλημμύρας, όταν κάνεις εκκένωση υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να εγκλωβιστούν και να πνίγουν οι άνθρωποι».

Ο Υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι «έφυγαν 17 άνθρωποι και είμαστε θλιμμένοι και συντετριμμένοι γι’ αυτή την απώλεια, όμως κάποιοι προεξοφλούσαν εκατόμβες νεκρών που δεν συνέβη και αυτό δεν έγινε τυχαία… Θυμίζω ότι στη Λιβύη το ίδιο ακριβώς φαινόμενο έφερε πάνω από 11.300 νεκρούς». «Ο μισός κρατικός μηχανισμός αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Θεσσαλία… Δεν θα μείνει κανείς μόνος του. Έχουμε εξασφαλίσει σημαντικούς πόρους και έχουμε εκταμιεύσει ήδη 25 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μια βδομάδα, που δόθηκαν στους πρώτους 4.500 δικαιούχους. Επιπλέον 13.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί και εκκρεμούν άλλες 4.500», πρόσθεσε ο Υπουργός Επικρατείας.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι «πρέπει να γίνει και καλύτερη διάκριση αρμοδιοτήτων για να ξέρει καθένας τι κάνει και τι δεν κάνει, άρα πρέπει να ξαναδούμε σίγουρα καθετοποιημένα τις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας». Σε ό,τι αφορά στην ασφάλιση των σπιτιών, σχολίασε ότι «είπαμε τους προηγούμενους μήνες ότι οι πολίτες που ασφαλίζουν την περιουσία τους από φυσικές καταστροφές θα έχουν μείωση στον ΕΝΦΙΑ. Αυτό δεν είναι τιμωρητικό. Πρέπει να μπει σε όλα τα ελληνικά σπίτια η κουλτούρα της πρόληψης».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη

Ο Άκης Σκέρτσος ερωτήθηκε και για τις εκλογές για νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ. «Το να έχουμε μία κολοβή αντιπολίτευση είναι έλλειμμα. Εμείς θέλουμε μία σοβαρή, σύγχρονη αξιωματική αντιπολίτευση και η κοινωνία, γιατί αυτό είναι καλό για τη δημοκρατία και την κυβέρνηση. Κάθε εξουσία πρέπει να ελέγχεται από την αντιπολίτευση και την κοινωνία. Οι πολίτες πρέπει να εκφράζονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε με συντριπτικό τρόπο τις εκλογές γιατί δεν κατάλαβε τι ζητούσε η κοινωνία από αυτόν. Άρα πρέπει τα μηνύματα αυτά που στέλνει το εκλογικό σώμα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αξιολογηθούν σοβαρά. Θα πρέπει να αξιολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ποια είναι τα πρόσωπα που εκφράζουν την νέα σύγχρονη ταυτότητά του», είπε αρχικά.

Ερωτηθείς για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Σκέρτσος ήταν δηκτικός, αναφέροντας: «Δεν θέλω να σχολιάσω πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν μεγάλη διαδρομή και πρέπει να αποδείξουν ποιο είναι, τι είναι, τι εκφράζουν. Η πολιτική είναι μία υπόθεση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και πρέπει καθημερινά όλοι σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να επιβεβαιώνουμε ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών». «Το να έχεις έναν υποψήφιο με όψη Μητσοτάκη αλλά ψυχή Πολάκη δεν νομίζω ότι λύνει το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο κ. Σκέρτσος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ