Μαρινάκης: «Άμεσα η διερεύνηση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος στη Λιβύη» – Τι είπε για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Θα διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στη Λιβύη, κατά το οποίο έχασαν την ζωή τους πέντε άνθρωποι, οι οποίοι συνέτρεξαν εκεί για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτήθηκε για τις συγκεχυμένες πληροφορίες, τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα. Αφού εξέφρασε την συντριβή του για τους πέντε νεκρούς, ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε: «Αυτό που μας λέει το υπουργείο Άμυνας είναι ότι αυτή ήταν η ενημέρωση αρχικά από το κράτος της Λιβύης, δεν υπήρχε δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας λόγω της κατάστασης, που επικρατεί εκεί».

Σχετικά με το εάν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφάλειας κατά τη μετακίνηση της ελληνικής αποστολής, τόνισε ότι θα διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος. Οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, είπε και πρόσθεσε: «δεν μπορούμε εμείς να το πούμε με βεβαιότητα, τι συνέβη ή δεν συνέβη, ούτε μπορώ να σας πω εγώ πριν γίνει η σχετική έρευνα, πριν δοθούν οι σχετικές απαντήσεις από το υπουργείο Άμυνας. Εγώ μπορώ να σας πω ότι θα γίνει άμεσα η διερεύνηση των αιτιών».

 

Για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Αλίμονο αν κάποιος γουστάρει να ξεδοντιάζει τους θεσμούς

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη χθεσινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχικά σχολίασε ότι μπήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ στη λογική της εκλογής προέδρου από τη βάση και των ανοιχτών διαδικασιών, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις καθώς την επόμενη Κυριακή θα εκλεγεί αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφορικά με την συμμετοχή των πολιτών στη χθεσινή εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «εμείς δεν υποτιμούμε καμία διαδικασία και κάθε φορά που υπάρχει συμμετοχή των πολιτών το θεωρούμε σημαντικό. Περίπου ήταν η συμμετοχή της προηγούμενης διαδικασίας, άλλα κόμματα με μικρότερο ποσοστό είχαν μεγαλύτερη συμμετοχή. Είναι σημαντικό όμως που ένα κόμμα που είχε τον ίδιο αρχηγό για 16 χρόνια, έκανε μία εσωκομματική διαδικασία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για έναν άτυπο ηλικιακό ρατσισμό που υπάρχει σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά, όπως είπε, «το χειρότερο απ’ αυτό είναι να ζητάει κάποιος την ψήφο των πολιτών σε οποιαδήποτε διαδικασία επειδή είναι μόνο και μόνο νέος» και υπογράμμισε την ανάγκη η ανανέωση να συνοδεύεται από περιεχόμενο.

Το να είναι κάποιος νέος δεν αρκεί για να διεκδικεί την ψήφο των πολιτών, τόνισε και συμπλήρωσε ότι «όλοι κρινόμαστε για τις ιδέες, τις θέσεις και τις δράσεις μας». «Η ηλικία από μόνη της δεν είναι διαβατήριο για τίποτα», είπε ο κ. Μαρινάκης για τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Είχαμε πει ότι μία από τις κυρίαρχες ιδεολογίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο “πολακισμός”», σημείωσε στη συνέχεια, ενώ υπογράμμισε ότι είναι πολύ επικίνδυνο για την δημοκρατία να ακούγονται θέσεις, όπως «να ξεδοντιάσουμε» θεσμούς. «Αλίμονο αν κάποιος γουστάρει να ξεδοντιάζει τους θεσμούς. Όλοι έχουμε εμπιστοσύνη στη δημοκρατία» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ