Σκανδαλίδης:«Το ΠΑΣΟΚ φθίνει δημοσκοπικά αλλά κυριαρχεί»

Σκανδαλίδης: «Το ΠΑΣΟΚ φθίνει δημοσκοπικά αλλά κυριαρχεί»

Για την προοπτική κυβερνητικής συνύπαρξης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλάει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Αλλαγή πορείας και προοδευτική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για να μην το «ξεπεράσει» η Ιστορία και για να έχει νόημα η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης προτείνει ο Κώστας Σκανδαλίδης. Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι στις επόμενες εκλογές θα χρειαστεί μια «προοδευτική διακυβέρνηση» που θα βάζει τέλος στον ιστορικό συμβιβασμό της σύμπραξης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό ζητά ανοιχτό διάλογο που θα μεγαλώσει τις πιθανότητες για την «αδύνατη σήμερα συνύπαρξη» με τον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του «αριστερού λαϊκισμού» του και με τη ΔΗΜΑΡ, που «λανθασμένα» αρνείται μια ευρεία συμπαράταξη δυνάμεων.

Ο κ. Σκανδαλίδης εκτιμά ότι η εξάντληση της τετραετίας δεν είναι «πολιτικό κατεκτημένο», επισημαίνει ότι η Κεντροαριστερά θα πετύχει αν δεν «εκκολαφθεί» στον δοκιμαστικό σωλήνα των διαβουλεύσεων κορυφής, ενώ, τέλος, χαρακτηρίζει «φραστική υπερβολή» τον όρο «εκτσογλανισμός» που χρησιμοποίησε για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν και δείχνει να δικαιολογεί την έκρηξή του.

Τέλος, ως προς την Κίνηση των «58» ανέφερε ότι «το εγχείρημα τελικά θα κριθεί από το αν εκκολάπτεται στον δοκιμαστικό σωλήνα των διαβουλεύσεων κορυφής ή αν θα πυροδοτηθεί από τη λαϊκή βάση. Αυτή πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και στην ενδεχόμενη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου».

Τέλος για το ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Το ΠΑΣΟΚ φθίνει δημοσκοπικά αλλά ακόμη κυριαρχεί πολιτικά, η πολιτική του κράτησε όρθια τη χώρα με όλα ανεξαίρετα τα κόμματα απέναντί του και πληρώνει το βαρύ τίμημα των επιλογών του».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ