Σφοδρή αντιπαράθεση για την υπόθεση Κουκάκη

Σκηνικό απόλυτης σύγχυσης και σύγκρουσης , όπως ακριβώς αναμενόταν λόγω του “κλειστού” της συνεδρίασης επικράτησε αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή γύρω από το αν ο διοικητής της ΕΥΠ παραδέχθηκε ή όχι ότι η υπηρεσία παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη. 

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Κύκλοι της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι ο διοικητής της ΕΥΠ όχι απλώς παραδέχθηκε ότι  η υπηρεσία παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο αλλά και ότι αυτό έγινε κατόπιν αιτήματος ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται πως όταν είχε ξεσπάσει το ζήτημα η κυβέρνηση είχε κατηγορηματικά διαψεύσει πως κρατικές υπηρεσίες διέθεταν το σύστημα Predator. Λίγη ώρα αργότερα η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ επεσήμαινε χαρακτηριστικά: ” Σήμερα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη μόλις άνοιξε. Μετά την πρωτοβουλία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής η  κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες αποκάλυψαν αυτά που έκρυβαν τόσους μήνες για τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη”.

Εντελώς διαφορετική εκδοχή έδωσε η Νέα Δημοκρατία. Πηγές του κόμματος χαρακτήρισαν αδιανόητο να γίνονται διαρροές σε μία συζήτηση, η οποία χαρακτηρίζεται από μυστικότητα και διέψευσαν πως ο διοικητής της ΕΥΠ είπε το παραμικρό για τον Θ.Κουκάκη.

“Ως προς το περιεχόμενο, ο διοικητής της ΕΥΠ σε άσχετο σημείο, μη συνδεόμενο με το θέμα Κουκάκη, είπε ότι αξιολογούνται και πληροφορίες που έρχονται από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Δηλαδή το αυτονόητο. Καμία απολύτως σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Πρόκειται για απίθανη μονταζιέρα επειδή ακριβώς ήταν μυστική συζήτηση” ανέφεραν οι πηγές της Ν.Δ προσθέτοντας πως «όταν ο κ. Κοντολέων ερωτήθηκε συγκεκριμένα για τον κ. Κουκάκη, επιμόνως απαντούσε πως δεν πρόκειται να μπει σε ονοματολογία».

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ρώτησε τον κ. Κοντολέοντα για συγκεκριμένες περιπτώσεις για τις οποίες έχει καταγγελθεί παρακολούθηση. Ο κ. Κοντολέων απέφυγε να μπει σε ονοματολογία λέγοντας πως θα μιλήσει γενικά για τη μέθοδο που χρησιμοποιεί η υπηρεσία. Την ώρα που ο διοικητής της ΕΥΠ μιλούσε για τη μεθοδολογία ο κ. Κατρούγκαλος παρενέβη ερωτώντας αν εννοεί τον κ. Κουκάκη.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο κ. Κοντολέων είπε ευθέως “…σας απάντησα”. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πηγές υποστηρίζουν  ότι ο κ. Κοντολέων δύο φορές συνέδεσε την υπόθεση παρακολούθησης του κ. Κουκάκη με πληροφορίες ξένων υπηρεσιών.  Ενώ η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει, πως η φράση του κ. Κοντολέοντα “σας απάντησα” καμία σχέση δεν έχει με τον κ. Κουκάκη. «Αντιθέτως δείχνει την ξεκάθαρη θέση του διοικητή της ΕΥΠ να μη δώσει κανένα στοιχείο  σε σχέση με ονόματα».

Αργά το βράδυ πήγες του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν:  «Τα πράγματα είναι απλά από την στιγμή που κρατούνται πρακτικά.  Ας επιλέξει η ΝΔ τον τρόπο που θα γίνει η διασταύρωση της αλήθειας και αυτή να γίνει γνωστή στους πολίτες. Θεσμικά και καθαρά χωρίς “πηγές” και διαρροές».

πηγή: Real.gr

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ