Σέρμπος στον Realfm 97,8: Η ταμπακέρα αφορά στις οριοθετήσεις

Για τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις μίλησε ο Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Σωτήρης Σέρμπος στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Μας φέρνει μπροστά σε όλον τον φάκελο Λιβύη και πώς το αντιμετωπίσαμε. Η Τουρκία δούλευε πολλά χρόνια επί του πεδίου στην Λιβύη και εξακολουθεί. Η Ελλάδα για λόγους εμπόλεμης κατάστασης δεν είχαμε ούτε πρεσβεία» σχολίασε αρχικά.

«Οι αξιώσεις των Τούρκων σχεδόν γλείφουν τις ακτές της Κρήτης στην περιοχή» είπε ο κ. Σέρμπος.

«Η Τουρκία με αυτή την κίνηση θέλει να υπενθυμίσει τη στρατηγική σημασία που έχει για τους Δυτικούς και είναι μια απάντηση στο ότι υπάρχει μια προσπάθεια αναβάθμισης της Ελλάδας, εξισορρόπησης της Τουρκίας στο Αιγαίο και αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει στους Τούρκους» συμπλήρωσε.

«Όταν έγινε το Τουρκο-Λιβυκό για πολλούς λόγους, ήταν μια λογική του Τούρκου Προέδρου ως μια αντίδραση απέναντι στο Gran Montana» ανέφερε και συνέχισε «πρακτικά ο Ερντογάν έβαλε ένα διαπραγματευτικό χαρτί για να αποσπάσει άλλα ανταλλάγματα. Στο τέλος της ημέρας, τα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν τις θαλάσσιες ζώνες με ή χωρίς επίλυση του Κυπριακού είναι αυτά που μας οδήγησαν να τα συζητάμε σήμερα».

«Η Τουρκία στο τέλος της ημέρας θέλει να μας υπενθυμίζει ότι “κοίτα να δεις εγώ μπορώ να σου ανοίξω πολλά μέτωπα, έλα εδώ να τα βρούμε ρε παιδί μου”, θέλει μεγαλύτερο βαθμό αντίληψης στα νέα δεδομένα και να κάνουμε νέες κινήσεις» σημείωσε.

«Η ταμπακέρα αφορά στις οριοθετήσεις, αυτές σου επιτρέπουν να ασκήσεις τα νόμιμα δικαιώματά σου» επεσήμανε ο καθηγητής.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ