Σενάρια ανασχηματισμού λόγω… Στουρνάρα

Σενάρια ανασχηματισμού λόγω… Στουρνάρα

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Σενάρια ανασχηματισμού, που επιδιώκει να «κόψει μαχαίρι» το Μέγαρο Μαξίμου, κυκλοφόρησαν έντονα από χθες το απόγευμα στην Αθήνα, με αφορμή τα ειρωνικά σχόλια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών κατά του υπουργού Οικονομικών για έλλειψη ευαισθησίας.

Τα ειρωνικά σχόλια του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον «τσάρο της οικονομίας», μόλις μεταδόθηκαν στην Αθήνα από τον ανταποκριτή του Realfm 97,8 Θάνο Αθανασίου, προκάλεσαν…φωτιές! Έντονα δυσαρεστημένος και προφανώς εκνευρισμένος ο Γιάννης Στουρνάρας επικοινώνησε με το Μέγαρο Μαξίμου, που επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, ενώ μετά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αποφασίστηκε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι.

Πολύ περισσότερο που ο υπουργός Οικονομικών θα συνοδεύσει σήμερα τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, όπου θα τους συναντήσει ενόψει της συνεδρίασης με το Κολέγιο και ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ η κυβέρνηση ξεκίνησε ήδη μια σκληρή μάχη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, η οποία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το βράδυ με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, του πρωθυπουργού και την ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα.

Το τελευταίο διάστημα, πάντως, ιδίως μετά το άδειασμά του στο αρχικό σχέδιο για τους πλειστηριασμούς, αλλά και την κόντρα της κυβέρνησης με την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει την ίδια άνεση κινήσεων στις διαπραγματεύσεις και τις συμφωνίες με τους δανειστές, που είχε πριν.

Τα παραπάνω ήρθαν να προστεθούν στα αιχμηρά σχόλια Βενιζέλου και όλα μαζί να τροφοδοτήσουν σενάρια ανασχηματισμού για μετά τις εορτές, ιδίως στην περίπτωση που δεν υπάρξει τελικά συμβιβασμός με την τρόικα.

Ανασχηματισμός βεβαίως με την έναρξη της άσκησης της Προεδρίας της ΕΕ φαντάζει κάτι παραπάνω από δύσκολο. Πολύ περισσότερο που τις όποιες διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα ο πρωθυπουργός τις σχεδίαζε για λίγο πριν τις ευρωεκλογές, εάν έως τότε ή ταυτόχρονα δεν υπάρξουν και βουλευτικές κάλπες.

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, προβληματίζει η απόδοση και άλλων υπουργών, κυρίως εκείνων που χειρίζονται τα καυτά κοινωνικά μέτωπα που έχουν προκύψει…

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ