Σε εγρήγορση η Αθήνα για τις τουρκικές προκλητικές δηλώσεις περί «κατεχόμενων νησιών»

Σε διαρκή επαγρύπνηση βρίσκεται η Αθήνα μετά το μπαράζ ακραίων και προκλητικών δηλώσεων από την Τουρκία. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις τελευταίες ημέρες έχει κλιμακώσει την ένταση, βάζοντας στο στόχαστρο τα νησιά του Αιγαίου.

Πριν από μερικές ημέρες στο περιθώριο της τεχνολογικής εκδήλωσης, «TEKNOFEST» είχε αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, υποστηρίζοντας ότι «τα κατεχόμενα νησιά της Ελλάδας δεν μας δεσμεύουν. Όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται». Έκανε μάλιστα αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή και το 1922, λέγοντας «Έλληνες, μην ξεχνάτε τη Σμύρνη».

Τελευταίο «χτύπημα» του Ερντογάν ήταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη που είπε πως «έχουν νησιά, έχουν βάσεις σε αυτά τα νησιά και αν συνεχίσουν τις παράνομες απειλές τους, θα τελειώσει η υπομονή μας».

Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε ότι «αυτό που σας λέω δεν είναι φαντασίωση. Όταν λέμε ότι μπορεί να έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά, όταν έρθει η ώρα, θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα».

Λίγες ώρες νωρίτερα, με αφορμή την ενημέρωση για το ταξίδι του σε βαλκανικές χώρες, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε χρησιμοποιήσει ξανά την φράση, «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

Παράλληλα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι «η Ελλάδα παίρνει τα μέτρα της».

«Η Ελλάδα θα αποφασίσει τι είδους σχέση θα έχει με την Τουρκία σκεπτόμενη καλύτερα. Πάντα λέω ότι μπορεί ξαφνικά να έρθουμε ένα βράδυ» είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακσενέρ: Μην μιλάς για κατοχή στα ελληνικά νησιά, κάνε αυτό που πρέπει

Τη στήριξή της στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσον αφορά στις απειλές του απέναντι στην Ελλάδα εξέφρασε η πρόεδρος του ακροδεξιού «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ.

Χαρακτηριστική η δήλωση της Μεράλ Ακσενέρ που κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν να μην μείνει στα λόγια για τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, αλλά να κάνει αυτό που πρέπει.

«Από τη στιγμή που ίδιος κάνει λόγο για νησιά που βρίσκονται υπό κατοχή στο Αιγαίο τότε μην μιλάς εναντίον της Ελλάδας. Κάνε αυτό που πρέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Καλού κόμματος, ουσιαστικά σαν να τάσσεται στο πλευρό του Τούρκου Προέδρου για τα ακραία σχόλια για εισβολή στην Ελλάδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ