Σαμαράς: Αυτά είναι τα διδάγματα από την ελληνική τραγωδία

«Η κρίση στην Ελλάδα είναι δημοσιονομική, νομισματική και διαρθρωτική. Επιδεινώνεται από την πολιτική και την κοινωνική αστάθεια, από τα προβλήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την προσφυγική κρίση» αναφέρει δημοσίευμα του Business Insider.

«Παρά τον υπαρκτό εφιάλτη και τις σοβαρές ανησυχίες, ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ότι “μπορούμε να τα καταφέρουμε”» υπογραμμίζει το δημοσίευμα το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του κ. Σαμαρά.

Όπως αναφέρει το Business Insider « ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι το 2014 η ελληνική οικονομία είχε αρχίσει να βγαίνει από την “εντατική” και είχε επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, νωρίτερα από ότι προέβλεπε το πρόγραμμα διάσωσης. Ωστόσο οι πρόωρες εκλογές οδήγησαν σε μία νέα κυβέρνηση συνεργασίας με επικεφαλής ένα λαϊκιστικό κόμμα».

«Αυτό οδήγησε στη διακοπή ή την ανατροπή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεν και την επιστροφή στην ύφεση» λέει ο Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με το Business Insider.

«Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται μάλιστα στα διδάγματα που μπορεί να πάρει η Ευρώπη από την Ελληνική τραγωδία» τονίζει το δημοσίευμα.

«Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ανταγωνιστικότητα» υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός και προσθέτει: «Η Ευρώπη χάνει σε ανταγωνιστικότητα έναντι του υπόλοιπου κόσμου. Πρέπει να παλέψουμε ενάντια στην ανεπάρκεια της αγοράς. Αν η Ευρώπη δεν είναι ανταγωνιστική, τότε η Ευρώπη είναι  καταδικασμένη, και ο υπόλοιπος κόσμος θα υποφέρει».

 «Κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει σε έναν κόσμο που καταρρέει», σημειώνει ο Αντώνης Σαμαράς. Και συμπληρώνει: «Οι εμπορικοί πόλεμοι και οι πόλεμοι συναλλάγματος θα οδηγήσουν τους πάντες σε μια χειρότερη κατάσταση».

«Η Ευρώπη πρέπει να εστιάσει στην εσωτερική της σταθερότητα. Δεν μπορεί να προωθεί τη σταθερότητα σε όλο τον κόσμο, και στο εσωτερικό της να είναι ασταθές, δήλωσε. Ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός, ειδικά όταν συνδυάζεται, όπως συμβαίνει στη σημερινή ελληνική κυβέρνηση, μπορεί να οδηγήσουν σε ταυτόχρονη αστάθεια και στασιμότητα, προειδοποιεί ο κ Σαμαράς και κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση για «ακύρωση των μέτρων, αναίρεση των μεταρρυθμίσεων, τον εκτροχιασμό της οικονομίας με ψευδείς υποσχέσεις και ψέματα».

Όσον αφορά στις προοπτικές της Ελλάδας ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει: «Είμαι πολύ επιφυλακτικός βραχυπρόθεσμα. Αλλά την ίδια στιγμή, είμαι αισιόδοξος όσων αφορά το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Η Ελλάδα είναι πλούσια σε ταλέντο και φυσικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων των ανεκμετάλλευτων πηγών ενέργειας, των όμορφων τοπίων και του φημισμένου πολιτισμού. Η χώρα θα μπορούσε να ευημερήσει και να γίνει ισχυρή και πάλι, να γίνει ένας φάρος ανάπτυξης, ελπίδας και σταθερότητας για τους γείτονές της».

Διαβάστε επίσης:

Δρίτσας: Δεν είμαι γαντζωμένος σε καμία καρέκλα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ