Ρήγας: Ο Μητσοτάκης ξυπνά και κοιμάται ψάχνοντας τρόπους να πέσει η κυβέρνηση

«Είναι καθαρή η θέση και του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ» δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», για τις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων, με αφορμή τη διαπραγμάτευση για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

«Έχουμε διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι πρόβλημα να υπάρχει μία διαφωνία σε ένα θέμα, υπάρχει ο βασικός στόχος και η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της το 2019», διαβεβαίωσε ο κ. Ρήγας καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ξυπνά και κοιμάται ψάχνοντας πώς θα κάνει εκλογές, ψάχνοντας να βρει τρόπους πώς θα πέσει η κυβέρνηση». «Αυτό», υπογράμμισε, «δεν συνάδει με σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα ήθελε και να κυβερνήσει, παίζει με τη φωτιά και κυρίως παίζει με τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας».

Κληθείς να σχολάσει δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος καταλόγισε στον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη «πολιτικό χαφιεδισμό, επειδή έβγαλε τους βουλευτές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο φωτογραφίες και τους έστειλε στους Ευρωπαίους», ο κ. Ρήγας απάντησε: «Οι ΑΝΕΛ έχουν κάνει μία δήλωση πολύ συγκεκριμένη και δια του προέδρου τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται και για τον τρόπο με τον οποίο μιλάει και απαντάει σε ορισμένα ζητήματα. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ενημέρωσε και σωστά ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές για το πώς και τι ρόλο παίζουν τα συλλαλητήρια, αυτό έκανε και νομίζω σωστά το έκανε».

Σε ό,τι αφορά την προοπτική συμφωνίας με την πΓΔΜ ο κ. Ρήγας υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα είναι σταθερός εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη γραμμή της επίλυσης, πρώτον διότι δεν μπορεί να υπάρχει ένα θέμα και να δημιουργούνται προβλήματα στις σχέσεις καλής γειτονίας, φιλίας και οικονομικής ανάπτυξης και δεύτερον επειδή είναι ανάγκη στην περιοχή των Βαλκανίων, όπου η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας, να λυθεί και άλλο ένα θέμα».

«Ο κ. Κοτζιάς έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις πώς πάει η διαπραγμάτευση με την πΓΔΜ» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν θίγονται τα εθνικά συμφέροντα μέσα από αυτή τη διαπραγμάτευση, ενώ για την στάση της κυβέρνησης της πΓΔΜ εκτίμησε πως «δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορεί να έχουν σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη».

Σχετικά με το προγραμματισμένο συλλαλητήριο στην Αθήνα ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι «τα συλλαλητήρια δεν διευκόλυναν και δεν διευκολύνουν ποτέ την εθνική στρατηγική της χώρας». «Όποιοι τα υποδαυλίζουν και νομίζουν ότι με τέτοιους τρόπους λύνονται τα εθνικά ζητήματα, κάνουν λάθος. Ιστορικά είχαμε μεγάλες αποτυχίες -μεταξύ αυτών και το θέμα του Κυπριακού- και φτάνουμε στο να έχουμε ήττες σε εθνικά ζητήματα. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε από κανέναν και για τίποτα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά είναι αυτή που προστάτευσε και θα προστατεύσει και πάντοτε θα προστατεύει με μία εθνική πατριωτική στάση τα εθνικά συμφέροντα. Η φιλία και η ειρηνική συνύπαρξη των λαών είναι απάντηση σε όλες τις ακραίες αντιλήψεις ή και τα συμφέροντα -οικονομικά ή άλλων χωρών- που μπορεί να υποδαυλίζουν αυτήν την κατάσταση».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Εκκλησίας ενόψει του συλλαλητηρίου σημείωσε: «Ο Αρχιεπίσκοπος έχει κάνει δηλώσεις και ήταν και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όσον αφορά και τα συλλαλητήρια και πώς πρέπει να αντιμετωπισθούν. Είναι σεβαστή η στάση και η θέση της Εκκλησίας σε ό,τι αφορά το θέμα της Μακεδονίας».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ