Πυρά Χρυσοβελώνη κατά Σταϊκούρα

Πυρά Χρυσοβελώνη κατά Σταϊκούρα

Με αφορμή την απόσυρση διάταξης που είχε προστεθεί από την κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τον ΚΕΔΕ, η αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ο. και βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, έκανε το εξής σχόλιο:

«Είναι θετικό ότι η Συγκυβέρνηση δεν ολοκλήρωσε την απόπειρα της να εξαιρέσει ουσιαστικά τους εκκλησιαστικούς φορείς από το διαχειριστικό έλεγχο του Δημοσίου. Ήταν μια παράδοξη προσπάθεια του αρμόδιου υπουργού, δεδομένου ότι η Εκκλησία δεν ζήτησε ποτέ καμία τέτοια εξαίρεση.

Καταλήγουμε επομένως στο συμπέρασμα ότι ο εμπνευστής της ιστορίας ήταν ξανά ο κ. Σταϊκούρας. Και λέω ξανά, γιατί πολύ πρόσφατα έκανε το ίδιο ακριβώς πράγμα με φορείς του υπουργείου Υγείας. Μιλώ για μια ακόμη επιλήψιμη νομοθετική παρέμβαση που είδαμε κρυμμένη σε νομοσχέδιο του κ. Γεωργιάδη. Εκεί αναφέρεται πως πλέον τα Νοµικά Πρόσωπα του τομέα Υγείας θα ελέγχονται διαχειριστικά μόνο με εντολή του εποπτεύοντος υπουργείου και μόνο από το ίδιο!

Ποια είναι η κοινή σκοπιμότητα πίσω απ’ όλες αυτές τις ενέργειες; Να ξεφορτωθεί το υπουργείο Οικονομικών την ευθύνη διεξαγωγής των ελέγχων ή έστω να θέσει τέτοιες προϋποθέσεις ώστε στην πράξη να μην προχωρά κανένας έλεγχος. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις κακοδιαχείρισης αποτελούν φορείς όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο ΟΚΑΝΑ όπου εκκρεμούν μέχρι σήμερα αδιερεύνητες υποθέσεις ακόμη και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, όπως είναι τα αντιγριπικά εμβόλια!

Σύμφωνα όμως με το υπουργείο Οικονομικών, οι όποιοι διαχειριστικοί έλεγχοι είχαν προγραμματιστεί στο υπουργείο Υγείας έχουν «παγώσει» επ’ αόριστον… Όλα αυτά τα ξαναείδαμε και πέρυσι με τον κ. Σταϊκούρα, όταν κατήγγειλα την απίστευτη υπόθεση κακοδιαχείρισης του ΟΠΑΔ, για την οποία επίσης δεν έγινε τελικά κανένας έλεγχος. Είδαμε τότε το γνωστό κόλπο του υπουργείου Οικονομικών με διαχειριστικούς ελέγχους που διατάσσονταν, καταργούνταν και μεταφέρονταν διαρκώς σε νέα ελεγκτικά όργανα.

Αποτέλεσμα; Κανένας ουσιαστικός έλεγχος δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα στον ΟΠΑΔ (νυν ΕΟΠΥΥ) και η απώλεια δισεκατομμυρίων ευρώ του Δημοσίου κουκουλώνεται από τη ΝΔ. Με υπογραφές της σημερινής του ηγεσίας, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί πάση θυσία να μην καταλογισθούν ευθύνες για την προ 10ετίας λεηλασία δισεκατομμυρίων ευρώ στο ασφαλιστικό ταμείο του Δημοσίου. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ενημερώνουμε τη Συγκυβέρνηση ότι τελικά δεν θα τα καταφέρει».    

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ