«Πυρά» Πλεύρη και Οικονόμου για τις δηλώσεις Τσίπρα

“Πυρά” εξαπέλυσαν Θάνος Πλεύρης και Γιάννης Οικονόμου κατά του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή συνέντευξή του και δηλώσεις του ότι «η ανικανότητα Μητσοτάκη οδηγεί και σε εκατόμβη θυμάτων και σε lockdown που θα μπορούσε να αποφευχθεί».

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται και πάλι ανεύθυνα και χρησιμοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη.

“Προβλέπει” ως Κασσάνδρα την κατάρρευση του ΕΣΥ και εύχεται ένα νέο lockdown δίχως να κάνει καμία ουσιαστική πρόταση».

Ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε ότι «για ακόμη μια φορά θα διαψευστεί. Το ΕΣΥ, όπως άντεξε, θα αντέξει και η οικονομία θα μείνει ανοιχτή».

Θάνιος Πλεύρης

Οικονόμου για Τσίπρα: Μοιάζει να εύχεται lockdown χωρίς να το εισηγείται

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι το lockdown είναι μονόδρομος γιατί διαφορετικά θα πεθαίνουν ασθενείς στα αυτοκίνητα ή θα γίνουμε Μπέργκαμο, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «ούτε lockdown θα γίνει, ούτε το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα καταρρεύσει».

«Ο κ. Τσίπρας μοιάζει να εύχεται το lockdown χωρίς να το εισηγείται. Το εισηγείται; Έχει κάτι να προτείνει εκτός από το να μεταχειρίζεται αφορισμούς; Εκτός από το να προσθέτει κοινοτυπίες; Έχει να προτείνει λύσεις; Πέρα από αφορισμούς και ψέματα απαντά με τη συνταγή των προσλήψεων. Μα έχουν γίνει προσλήψεις στο σύστημα υγείας. Π.χ. στη Θεσσαλία που βρίσκεται σήμερα το 2019 οι γιατροί ήταν 1.516 και σήμερα 1.617. Οι νοσηλευτές το 2019 ήταν 3.406 και σήμερα 4.508 και οι ΜΕΘ το 2018 ήταν 46 και σήμερα 105.

Ο κ. Τσίπρας μιλά συνεχώς για πράγματα χωρίς να προτείνει εφαρμόσιμα και συγκεκριμένα μέτρα, χωρίς να φαίνεται ότι έχει ουσιαστική πρόταση ή πρόθεση να συνδράμει. Δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο αλλά σε περίοδο μάχης με την πανδημία», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Η συνέντευξη Τσίπρα που προκάλεσε αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται πως ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε συνέντευξή του στο TRT κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα, προειδοποιώντας πως «η ανικανότητα Μητσοτάκη οδηγεί και σε εκατόμβη θυμάτων και σε lockdown που θα μπορούσε να αποφευχθεί».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε πως η χώρα “από τον Μάιο και μετά καταγράφει αρνητικά ρεκόρ, είμαστε στην χειρότερη θέση στη Δυτική Ευρώπη σε αριθμό θανάτων”.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε ένα διάγραμμα που δημοσιεύουν σήμερα οι Financial Times “που δείχνει ότι η Ελλάδα σε αριθμό θανάτων και κρουσμάτων είναι πολύ πιο πάνω από την Αυστρία και πολύ πιο πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ”, όπως ανέφερε.

Αλέξης Τσιίπρας ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή κριτική άσκησε και στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας μετά το επιτυχημένο lockdown ο κ. Μητσοτάκης “έλεγε ότι είναι “δικό μου κατόρθωμα’”.

“Τώρα ποιανού είναι η ευθύνη; Συνεχώς βγαίνει και λέει ότι ‘νικήσαμε τον κορονοϊό’. Μέχρι και πριν από λίγες ημέρες μιλούσε για πανδημία ανεμβολίαστων όταν ξέρουμε ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν, ευτυχώς όχι βαριά. 2.000 κρούσματα την ημέρα είναι παιδιά γιατί η κυρία Κεραμέως αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα… Και βγαίνει τώρα ο ίδιος άνθρωπος που μας έλεγε ότι έχουμε νικήσει την πανδημία και ότι δεν έχει ξεφύγει ο κορονοϊός, μας λέει τώρα πως ‘και να γίνει δεν θα κάνει lockdown’… Αυτό που λέω με σαφήνεια είναι ότι διαχειρίζεται με επικοινωνιακό τρόπο την πανδημία και όχι επιτυχημένο και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μην συγκρουστεί με εκλογικές του πελατείες”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ