Άρχισε η δίκη για τον «ψευτογιατρό» χωρίς την παρουσία του – Γιατί απορρίφθηκε το αίτημα διακοπής και αναβολής

Χωρίς τον «ψευτογιατρό», τον «Dr Kontos» – όπως συστηνόταν- ο οποίος  νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό με κορονοϊό, και με τους δικηγόρους του απλώς να παρίστανται στο δικαστήριο καθώς δεν τους χορήγησε εξουσιοδότηση, άρχισε επί της ουσίας στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας η δίκη του για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Της Άννας Κανδύλη

Δικαστές και ένορκοι απέρριψαν νωρίτερα τα αιτήματα αναβολής και διακοπής της δίκης του κατηγορουμένου που μέσω των δικηγόρων του δηλώνει ότι θέλει να παρίσταται στη δίκη.

Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας της έδρας, «με προβλημάτισε συνειδησιακά το θέμα της εκπροσώπησης του κατηγορουμένου. Το δικαίωμα στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου δεν είναι απόλυτο.

Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει όταν έμαθε ότι έχει covid είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση.

Εγώ δεν είδα να εξαντλούνται όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα να έχει γίνει επικοινωνία με τον εισαγγελέα της φυλακής, τον διοικητή του νοσοκομείου”.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου ενώ πρέπει να σημειωθεί το 18μηνο της προσωρινής κράτησης λήγει στις 16 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία ο κατηγορούμενος θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.