Με εμπόδια άρχισε η δίκη για τον «ψευτογιατρό»: Η απουσία του «Δρ. Κοντού» – Τι είπαν θύματα για τη δράση του

Ο «ψευτογιατρός» κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών. Απόντος του ίδιου και με πρόβλημα χωρητικότητας της δικαστικής αίθουσας ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του 48χρονου « Δρ. Κοντού» και των 16 συγκατηγορουμένων του.

Της Άννας Κανδύλη

Η διαδικασία ωστόσο δεν έχει προχωρήσει καθώς ο προφυλακισμένος κατηγορούμενος δήλωσε ασθενής και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να απαιτείται εξουσιοδότησή του για την παράσταση του συνηγόρου του.

Όσον αφορά στο θέμα της χωρητικότητας της αίθουσας, στο δικαστήριο προσήλθε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Δημήτρης Βερβεσός προκειμένου να ζητήσει τη μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο «ψευτογιατρός», βάση του παραπεμπτικού βουλεύματος, υπόσχονταν σε καρκινοπαθείς και άλλους ασθενείς ότι θα τους θεραπεύσει με τα « μαντζούνια» του πείθοντας τους να διακόψουν τις αγωγές που τους είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί τους.

Συνολικά του αποδίδεται ο θάνατος 12 ασθενών -μεταξύ αυτών και δύο ανήλικα- καθώς και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

δίκη ψευτογιατρού

Τι δήλωσε θύμα της δράσης του ψευτογιατρού

Θύμα της δράσης του ψευτογιατρού δήλωσε στους δημοσιογράφους:

“Τον γνώρισα μέσω μιας φίλης μου, η οποία τελικά κατέληξε. Εκείνη τον είχε γνωρίσει μέσω του πνευματικού της. Έκανε χημειοθεραπεία και της είπε να τη σταματήσει και να ξεκινήσει κάτι αποστάγματα, μια ειδική διατροφή, κάτι βιταμίνες και έδινε και κάτι μαντζούνια παραισθησιογόνα.

Τα ίδια έλεγε και σε μένα και μου έκανε ενέσεις.

Υποτροπίασα και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή του τηλεφωνούσα και μου έλεγε ότι είναι στην Ιταλία και να τον περιμένω να γυρίσει να μου κάνει ένεση. Μου είχε ζητήσει 17 χιλιάδες, του είχα δώσει τις 6 και άλλες 2 χιλιάδες για έξοδα.”

δίκη-ψευτογιατρός

Γιος θύματος ανέφερε ότι:

“Ο πατέρας μου ήταν άρρωστος, μας σύστησε τον Dr Kontos ένα πρόσωπο του φιλικού μου περιβάλλοντος. Μας έλεγε ο κατηγορούμενος ότι όλα θα πάνε καλά, να μην ανησυχούμε, υπάρχει θεραπεία με κάποια βότανα. Μας ζητούσε χρήματα, 10-15 χιλιάδες, μας κορόιδευε, πόνταρε στην απόγνωσή μας, παρίστανε τον γιατρό από την Ελβετία, μπαινόβγαινε στις κλινικές, μιλούσε στους γιατρούς…”

Ο συνήγορος των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους, Δημήτρης Κουσιουρής δήλωσε: “Οι γονείς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλουν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Μέσω αυτήν θα έρθει η δικαίωση και η κάθαρση”.

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Στέλιος Σούρλας σημείωσε ότι “οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι δεν παρότρυνε τα θύματα να διακόψουν τη θεραπεία τους είναι ψευδείς”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ