Στον Ευαγγελισμό με κορονοϊό ο ψευτογιατρός – Το αίτημα για διακοπή της δίκης και η οργή των συγγενών θυμάτων

Αν και το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 18 μηνών λήγει σε 23 ημέρες η δίκη του ψευτογιατρού δεν άρχισε επί της ουσίας ούτε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Της Άννας Κανδύλη

Ο κατηγορούμενος για το θάνατο 12 ασθενών και την απόπειρα  ανθρωποκτονίας σε βάρος άλλων 14 νοσηλεύεται με κορονοϊό, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, και αδυνατεί να τους υπογράψει εξουσιοδότηση για να τον εκπροσωπήσουν στη δίκη.

Ωστόσο δεν προσκόμισαν καμία έγγραφη βεβαίωση του νοσοκομείου για να το πιστοποιήσουν, ζητώντας μόνο διακοπή της δίκης μέχρι να αναρρώσει και να μπορέσει να παραστεί στο δικαστήριο, όπως και ο ίδιος θέλει.

“Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε το Σάββατο από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού στον «Ευαγγελισμό». Είναι πρακτικά αδύνατο να πάρουμε εξουσιοδότηση καθώς υποστηρίζεται από οξυγόνο.  Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αν και εμβολιασμένος», δήλωσαν στο δικαστήριο  οι δικηγόροι του, οι οποίοι είχαν εμφανιστεί χωρίς εξουσιοδότηση και προ 10ημέρου, την πρώτη μέρα της δίκης.

Ο εισαγγελέας επικοινώνησε με τον «Ευαγγελισμό» και τελικώς το δικαστήριο διέκοψε για τις 3 το μεσημέρι προκειμένου να διαβιβαστεί το έγγραφο νοσηλείας.

Οργή των συγγενών θυμάτων

Στο αίτημα διακοπής της δίκης αντέδρασαν έντονα οι συγγενείς θυμάτων και τα θύματα με τους δικηγόρους τους να ζητούν απόρριψη αυτού:

«Έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έρχονται από την επαρχία, πολλοί δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από την προηγούμενη συνεδρίαση, επί έντεκα μέρες, υπήρχε επαρκής χρόνος για να πάρουν οι δικηγόροι του, το πιστοποιητικό.»

Το πρωί η έναρξη της δίκης καθυστέρησε λόγω αργοπορίας περίπου 1,5 ώρας ενός εκ των ενόρκων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ