Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε ο Άρης Σερβετάλης – Η απόφαση της παραγωγής για την παράσταση “Ρινόκερος”

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει ο Άρης Σερβετάλης με την απόφασή του να αποχωρήσει από την παράσταση “Ρινόκερος” στο θέατρο Κιβωτός.

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους στα θέατρα, ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε ότι δεν μπορεί να δεχθεί τον οποιοδήποτε διαχωρισμό ανθρώπων και για αυτό αποχωρεί από την παράσταση. Δεδομένου ότι ήταν πρωταγωνιστής, η παράσταση κατέβηκε.

Σερβετάλης Ρινόκερος

Συνάδελφοί του, όπως οι ηθοποιοί Φαίη Κοκκινοπούλου και Σπύρος Μπιμπίλας δεν έκρυψαν την οργή τους για αυτήν την απόφαση του Άρη Σερβετάλη λέγοντας πως 20 άνθρωποι που εργάζονταν στο θέατρο Κιβωτός μένουν άνεργοι.

Αναζητείται πρωταγωνιστής για την παράσταση “Ρινόκερος” στο θέατρο Κιβωτός

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα “Καθημερινή”, το θέατρο Κιβωτός και ο παραγωγός της παράστασης “Ρινόκερος” Παναγιώτης Γεροδήμος, αναζητούν αντικαταστάτη μετά την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη.

Σημειώνεται ότι ο γνωστός ηθοποιός είχε προειδοποιήσει τον περασμένο Αύγουστο την παραγωγή της παράστασης ότι σε περίπτωση που στα θέατρα επιτραπεί η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους  εκείνος θα αποχωρούσε καθώς δεν δεχόταν τον διαχωρισμό του κοινού σε εμβολιασμένους και μη. Η εταιρεία παραγωγής Τεχνηχώρος ανέλαβε το ρίσκο και ανέβασε το έργο του Ιονέσκο για τρίτη χρονιά με εξαιρετικά αποτελέσματα στο ταμείο.

Το θέατρο Κιβωτός ήταν από τους λίγους θεατρικούς χώρους της Αθήνας που μέχρι πρότινος λειτουργούσε με μεικτό σύστημα, δηλαδή για εμβολιασμένους και για όσους επιδείκνυαν αρνητικό τεστ. Από χθες όμως, πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, στα θέατρα επιτρέπεται η είσοδος μόνον εμβολιασμένων ατόμων.

Έτσι μπορεί να λύθηκε η συνεργασία του Άρη Σερβετάλη με το θέατρο όπως ο ίδιος επιθυμούσε αλλά η απόφασή του έχει αντίκτυπο στην υπόλοιπη ομάδα ηθοποιών, τεχνικών και συντελεστών, που μπορεί να μείνει ξαφνικά χωρίς δουλειά σε περίπτωση που δεν βρεθεί αντικαταστάτης.

Ο παραγωγός της παράστασης “Ρινόκερος” Παναγιώτης Γεροδήμος δήλωσε στην “Καθημερινή” ότι αν η παράσταση τελικά κατέβει θα δοθεί αποζημίωση στους συντελεστές αλλά στόχος της παραγωγής είναι η παράσταση να συνεχιστεί με διαφορετικό πρωταγωνιστή.

Επιπλέον θα δημιουργηθεί ένα κενό στην λειτουργία του θεάτρου καθώς ο “Ρινόκερος” ήταν η βασική παράσταση που έπαιζε Τετάρτη έως Κυριακή.

Η παράσταση που σκηνοθετούσε ο Γιάννης Κακλέας, αν και πήρε εξαιρετικές κριτικές είχε μία ταραχώδη πορεία. Ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το 2019 αλλά σταμάτησε λόγω της πανδημίας, όπως και το 2020.

Τον Οκτώβριο του 2021 ξεκίνησε πάλι την πορεία της αλλά τώρα το μέλλον της είναι αβέβαιο.

Σπύρος Μπιμπίλας για Άρη Σερβετάλη: Έχω σοκαριστεί, δεν το περίμενα

Σοκαρισμένος με την στάση του Άρη Σερβετάλη δήλωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας. “Έχω σοκαριστεί, δεν το περίμενα. Δεν περίμενα ότι κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μία παράσταση αγνοώντας ότι δουλεύουν και άλλοι άνθρωποι εκεί. Δεν μπορώ να συμφωνήσω” ανέφερε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως εκφράζει την προσωπική του άποψή και δεν μιλάει ως Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

 

Οργισμένη η Φαίη Κοκκινοπούλου με τον Άρη Σερβετάλη

Η γνωστή ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου θέλησε να εκφράσει την οργή της για τον συνάδελφό της καθώς όπως ισχυρίζεται ο Άρης Σερβετάλης οδήγησε στην ανεργία 20 ανθρώπους.

“Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει” γράφει χαρακτηριστικά η Φαίη Κοκκινοπούλου στον λογαριασμό της στο Facebook.
“Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση «Ρινόκερος») αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους. Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεσμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σεζόν! Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι. Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου) – τεχνικοί – ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι. Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε” σημείωσε η Φαίη Κοκκινοπούλου.

 

 

Η αντίδραση του Γεωργιάδη για τον Άρη Σερβετάλη: “Πραγματικά κρίμα…”

Την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος», όπου πρωταγωνιστούσε σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter τα εξής:

«Ο καλός πράγματι ηθοποιός κ. Σερβετάλης δεν θέλει να εμβολιαστεί… Ok. Διαφωνεί με μία κυβερνητική απόφαση… Ok. Είναι όμως αυτοί λόγοι να αφήνει ανέργους τους συναδέλφους του επειδή δεν περνάει, στη χώρα, το δικό του; Πραγματικά κρίμα…».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ