Ψευτογιατρός: Ξεκινά η δίκη για τους 12 θανάτους – Συγκλονίζει η μητέρα 16χρονου θύματος

Στις 12 Νοεμβρίου αναμένεται να τεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ο ψευτογιατρός, ο οποίος, όπως έχει παραδεχθεί υποσχόταν θεραπείες με βότανα σε καρκινοπαθείς. Το κατηγορητήριο βαρύτατο: Δώδεκα περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Ανάμεσα στα θύματα του δύο έφηβοι, ο Θεοδόσης, 16 ετών και η Δέσποινα 14 ετών.

Η μητέρα του Θεοδόση που έχασε τη ζωή του στα χέρια του λεγόμενου ψευτογιατρού, συγκλονίζει μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Πρωινοί Τύποι”.

Όπως λέει χαρακτηριστικά “ήμασταν πρωταγωνιστές εμείς και τα παιδιά μας σε ένα έργο τρόμου με σκηνοθέτη αυτόν τον άνθρωπο. Τα σκηνικά ήταν όλα όπως έπρεπε: διαγνωστικά κέντρα, ιατρεία, εξεταστήρια και παράλληλα άλλοι γιατροί και νοσηλευτές δίπλα του, να λένε πόσο τον θαυμάζουν. Έδειχνε μαγνητικές τομογραφίες μέσα σε ιατρεία, σε οθόνες, ενώ δίπλα του ήταν γιατροί πραγματικοί”.

“Μας υποσχέθηκε πλήρη ίαση με στοχευμένη θεραπεία με φάρμακα υπό έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων. Αυτή ήταν η φράση-κλειδί που μας εγκλώβισε και μας παγίδεψε. Η φράση “πλήρης ίαση” μας αποπροσανατόλισε και μας εγκλώβισε στη δική του πραγματικότητα” τόνισε η χαροκαμένη μάνα.

Αυτά φέρεται να έλεγε ο αποκαλούμενος δρ Κόντος στα θύματά του για να τα πείσει να ακολουθήσουν τις ανορθόδοξες μεθόδους του. Όταν οι ασθενείς του βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο, τότε, όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς τους, έριχνε το φταίξιμο σ’ αυτούς. Αυτό δημιούργησε στον Θεοδόση, όπως τονίζει η μητέρα του, ακόμη και τύψεις λίγο πριν από τον θάνατό του.

“Η τελευταία λέξη του Θεοδόση ήταν η λέξη συγγνώμη γιατί δεν κατάφερε, όπως έλεγε, να κάνει σωστά τη θεραπεία και αυτός ήταν ο λόγος που οδηγήθηκε το παιδί εκεί που οδηγήθηκε” είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 η μητέρα του εφήβου που έφυγε από τη ζωή.

Οι γονείς του Θεοδόση σε μια από κοινού επιστολή με τους γονείς της 14χρονης Δέσποινας ενόψει της έναρξης της δικαστικής διαδικασίας απευθύνουν δριμύ κατηγορώ στον ψευτογιατρό για την απώλεια των παιδιών τους.

“Τα “αγγελικά μας παιδιά” η Δέσποινα και ο Θεοδόσης, “είναι αυτά και μόνο αυτά, που νίκησαν το κακό… ποτέ ξανά δεν θα πουλήσει ψεύτικες ελπίδες σκορπίζοντας τον τρόμο και τον θάνατο” γράφουν μεταξύ άλλων.

Σύζυγος ακόμη ενός θύματος είχε μιλήσει στον ΑΝΤ1 για το πώς θεωρεί ο ψευτογιατρός καταδίκασε σε θάνατο τον αγαπημένο της. “Σίγουρα θα ζούσε  γιατί ήταν πολύ νωρίς όταν ανακαλύψαμε τον καρκίνο. Ήταν σπρωγμένος προς τον θάνατο. Πραγματικά αισθάνομαι πάρα πολύ ικανοποιημένη από την άποψη, έστω και καθυστερημένα, που ανακαλύφθηκε αυτός ο άνθρωπος.
Μαζί με τον ψευτογιατρό παραπέμπονται να δικαστούν και άλλα 16 άτομα που φέρονται ως συνεργοί του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ