Στο σκαμνί ο ψευτογιατρός για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο 47χρονος «ψευτογιατρός», κατηγορούμενος για τον θάνατο 12 καρκινοπαθών, μεταξύ αυτών και παιδιά, καθώς και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Της Άννας Κανδύλη

Το Δικαστικό Συμβούλιο με το υπ.αριθμόν 2091/21 βούλευμά του υιοθετεί πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως Αγγελικής Κουρινιώτη και παραπέμπει τον «Νίκο Κοντό» μαζί με ακόμη 16 άτομα που φέρονται ως συνεργοί του ενώ απαλλάσσει από κάθε κατηγορία τη σύζυγό του.

Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπεται σε δίκη ο 47χρονος είναι: ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

ΨΕΥΤΟΓΙΑΤΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος φέρεται να συστηνόταν ανάλογα με την περίσταση ως διακεκριμένος γιατρός που συνεργάζεται με μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού, ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, στέλεχος της NΑSA, αλλά και βοτανολόγος.

Όπως του αποδίδεται, πρότεινε «σκευάσματα χωρίς καμιά ιατρική αναγνώριση και παντελώς ακατάλληλα προς ίαση και η διατροφή που υποδείκνυε αποδυνάμωνε τον οργανισμό και τις φυσικές άμυνες του».

ΨΕΥΤΟΓΙΑΤΡΟΣ-ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Ο ίδιος κατά την απολογία του στον ανακριτή είχε παραδεχτεί την απάτη αρνούμενος όμως την ευθύνη για τον θάνατο των ασθενών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ