Προβληματισμοί Σαμαρά…

Προβληματισμοί Σαμαρά…

 

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

 

Η άμεση ανακούφιση των ανέργων και η καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης είναι τα δύο επόμενα «στοιχήματα» για τον Αντώνη Σαμαρά. Τα προγράμματα που ανακοινώνονται διαρκώς από τον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας είναι ουσιαστικά «ασπιρίνες» απέναντι στην σύγχρονη μάστιγα που πλήττει κυρίως τους νέους ανθρώπους. 

Στο Μαξίμου εκτιμούν πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ενίσχυση της απασχόλησης και σημαντική μείωση της ανεργίας. Στην κυβέρνηση ποντάρουν: 

– Στην επανεκκίνηση των μεγάλων έργων (οδικοί άξονες) 

– Στην τουριστική – καλοκαιρινή περίοδο (προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων) 

– Στις προσλήψεις 15.000 υπαλλήλων στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ (Με την αποχώρηση των επίορκων) 

– Ενίσχυση προγραμμάτων ΟΑΕΔ 

– Μεταφορά κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της απασχόλησης. 

Με απόφαση του πρωθυπουργού λύθηκε με τροπολογία που κατατέθηκε στην βουλή και το πρόβλημα που είχε προκύψει με τα ναυπηγεία Ελευσίνας, ανακουφίζοντας περίπου 1.000 εργαζόμενους. 

Η τελευταία ευκαιρία για αρκετούς υπουργούς 

Με πολλά «σκαμπανεβάσματα» προχωρά το κυβερνητικό έργο και ήδη έχουν παρατηρηθεί πολλές καθυστερήσεις. 

Το επόμενο διάστημα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο καθώς μέχρι τα τέλη Μαΐου που θα επιστρέψει η τρόικα στην χώρα μας, θα πρέπει να έχουν γίνει νόμοι του κράτους όλα όσα συμφωνήθηκαν, αλλά και να έχουν απολυθεί οι πρώτοι δημόσιοι υπάλληλοι. 

Συνομιλητές του πρωθυπουργού τονίζουν «πως όλα θα πρέπει να λειτουργήσουν ρολόι το επόμενο διάστημα καθώς στόχος μας είναι το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού». Επίσης ο κίνδυνος των νέων μέτρων είναι πάντα ορατός στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι. 

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δ. Χατζησωκράτης ζητά την σύσταση επιτροπής η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους και των τριών κομμάτων, προκειμένου να συζητηθεί εκ νέου το θέμα του ενιαίου φόρου στα ακίνητα. Η ΔΗΜΑΡ θέλει να υπάρχει αφορολόγητο όριο κάτι που δεν έγινε αποδεκτό με την παράταση στο «χαράτσι», αλλά και κλίμακες.

 

Πηγή: real.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ