Προκλητικός Ερντογάν 15 ημέρες πριν από το ραντεβού με τον Μητσοτάκη – Βάζει την Θεσσαλονίκη στη «γεωγραφία της καρδιάς του»

Δεκαπέντε ημέρες πριν από την επίσκεψή του στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε προκλητική δήλωση βάζοντας και την Θεσσαλονίκη «στα πολιτικά και πολιτιστικά σύνορα της Τουρκίας».

Όπως είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, «η γεωγραφία της καρδιάς μας φτάνει από την Αδριατική μέχρι το Σινικό Τείχος».

«Θεσσαλονίκη, Μοσούλη, Ιερουσαλήμ τις βλέπουμε όπως τις δικές μας πόλεις. Τα πολιτικά και πολιτιστικά σύνορα της Τουρκίας δεν ορίζονται από τα επίσημα σύνορά της» είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Υπάρχει μια πραγματικότητα την οποία θέλω να υπενθυμίσω. Τα πολιτικά και πολιτιστικά σύνορα της Τουρκίας δεν ορίζονται από τα επίσημα σύνορά της, αλλά περιλαμβάνουν μια πολύ ευρύτερη περιοχή, από την Αδριατική μέχρι το Σινικό Τείχος της Κίνας.

Πράγματι, αισθανόμαστε το ίδιο για κάθε εκατοστό γης στη γεωγραφία της καρδιάς μας. Αν αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε αυτές τις γεωγραφίες σαν να είναι έξω από εμάς, τότε κινδυνεύει και η πατρίδα» τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, και συμπλήρωσε:

«Για τον λόγο αυτό λέμε πως κάθε γεγονός που συμβαίνει στις τέσσερις γωνιές της γεωγραφίας μας, από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τις ανατολικές ακτές της Μεσογείου, μάς αφορά άμεσα. Η θέση του Καραμπάχ στις καρδιές μας και η θέση της Γάζας στις καρδιές μας είναι η ίδια, όπως δεν κάνουμε διάκριση ανάμεσα στην Βοσνία και το Χαλέπι, την Τρίπολη και την Βάκτρα, την Θεσσαλονίκη και την Μοσούλη, έτσι βλέπουμε και την Ιερουσαλήμ ,το ίδιο όπως τις δικές μας πόλεις».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ