Προανακριτική-Διαξιφισμοί και τη δεύτερη μέρα

Προανακριτική-Διαξιφισμοί και τη δεύτερη μέρα

Η πρώτη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ και τις ευθύνες που ίσως φέρει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ήταν η… αφορμή για διαξιφισμούς και τη δεύτερη μέρα.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στην επιτροπή αναφέρθηκαν στα δημοσιεύματαπου είδαν το φως της δημοσιότητας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρεται και να λέει ότι «οι διάλογοι που δημοσιεύτηκαν είναι φανταστικοί και παραποιούν την πραγματικότητα».

Η αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι η Ζωή Κωσταντοπούλου δεν ζήτησε να μαγνητοσκοπηθούν οι συνεδριάσεις «για να καταγράφονται οι αντιδράσεις των μαρτύρων, αλλά για να καταγράφονται τα βιοτικά γεγονότα», αν δηλαδή έχει δοθεί… χαρτάκι στον μάρτυρα, ενώ δεν… ξεχνούν τον Ηλία Κασιδιάρη, στον οποίο καταλογίζουν ότι δεν συντάχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρότασή του.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε η αντιπαράθεση της Ζωής Κωσταντοπούλου με τον αντιπρόεδρο της επιτροπής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, λέγοντας ότι «δεν είναι ακριβής».

Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, πρότεινε να δημοσιεύονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο για παρερμηνείες, κάτι που βρήκε σύμφωνη και τη Χρυσή Αυγή.

Δεν αποκλείεται πάντως η Επιτροπή να ζητήσει τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για το αν μπορούν να δοθούν τα πρακτικά στη δημοσιότητα. Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να καταρτιστεί και η λίστα με τους μάρτυρες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ