Προανακριτική: Δεν θα κληθεί ξανά ο Παπανδρέου

Προανακριτική: Δεν θα κληθεί ξανά ο Παπανδρέου

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από την Προανακριτική η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να επανακληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Υπέρ της πρότασης εκτός από τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισαν και οι συνάδελφοι τους στην Επιτροπή,  του ΚΚΕ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κατά, οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που είχε θέσει ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος για τη βίαιη προσαγωγή του Γ. Παπανδρέου στην Προανακριτική. Την πρόταση καταψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα ενώ από την ψηφοφορία απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε, η κατάθεση του στελέχους του ΣΔΟΕ Ευάγγελου Καραμάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του που διήρκησε μία ώρα, ο κ. Καραμάνος επιβεβαίωσε όσα είχε αναφέρει και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, ότι σε μία σύσκεψη ο πρώην περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας ανέφερε ότι είχε πληροφορίες πως πίσω από τον λογαριασμό των 550 εκ. δολαρίων, είναι η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο κ. Λέκκας καταθέτοντας στην Προανακριτική Επιτροπή είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τα όσα φέρεται να είπε σχετικά με την εμπλοκή της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου.

Αύριο τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής έχουν καλέσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστα Μποτόπουλο.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Γ.Παπανδρέου: Δεν θα πάω στην Προανακριτική

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ