Πρέσβης του Ισραήλ: Στόχος μας η εξόντωση της Χαμάς – Είμαστε έτοιμοι και για περιφερειακό πόλεμο αν μας επιβληθεί

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να θέσουμε υπό κατοχή τη Γάζα», δήλωσε ο πρέσβης του Ισραήλ Νόαμ Κατς σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αναφορικά με την στρατηγική της χώρας και την επόμενη μέρα του πολέμου στην Γάζα.

Όπως είπε, στόχος είναι μόνο η εξόντωση της Χαμάς, ενώ τόνισε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο ακόμα και για περιφερειακό πόλεμο, αν προκληθεί. «Δεν έχουμε πόλεμο με τη Γάζα, αλλά με τη Χαμάς που είναι σαν τον ISIS», είπε. Ο Ισραηλινός πρέσβης είπε ακόμα ότι οι επικεφαλής της Χαμάς είναι εγκληματίες πολέμου και «πρέπει να δικαστούν».

«Η εβδόμη Οκτωβρίου θα είναι ο ορισμός μιας πρωτοφανούς σφαγής που δεν είχαμε δει από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μια βαρβαρότητα σαν της ISIS που ήταν σκόπιμη. Έχουμε τις αποδείξεις από τους συλληφθέντες, έχουμε τα εγχειρίδια και τις εντολές που δόθηκαν στις δυνάμεις τους. Δεν έχουμε πόλεμο με τη Γάζα. Έχουμε πόλεμο με τη Χαμάς που είναι μία οργάνωση σαν την ISIS, ακραία ριζοσπαστική, που στέκεται απέναντι σε όλες τις αξίες της ανθρωπότητας», είπε και συνέχισε λέγοντας «Ταυτόχρονα ζητάμε να απελευθερωθούν οι όμηροι που πήρε η Χαμάς, μωρά, παιδιά, γυναίκες, άνδρες και ηλικιωμένοι. Ξέρουμε πως είναι 200, αλλά υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι και δεν ξέρουμε αν είναι όμηροι ή νεκροί. Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών του μακελειού φτάνει τους 1400. Σφαγιάστηκαν με πολύ φριχτούς τρόπους», είπε.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ηγεσία και τους επικεφαλής των επιχειρήσεων ως εγκληματίες πολέμου. Δεν πρέπει να ξεφύγουν, πρέπει να τους καταδιώξουμε, πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη, όπου και αν είναι. Δεν έχει πολιτική ηγεσία στη Χαμάς. Η ιδεολογία της Χαμάς, είναι ίδια με της ISIS. Είχαν την ευκαιρία το 2007, όταν πήραν υπό την κατοχή τους τη Γάζα από την Παλαιστινιακή Αρχή, να προσηλυτίσουν και να διδάξουν το μίσος στον κόσμο και να μεγαλώσουν μία γενιά που είναι γεμάτη μίσος. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε», είπε ο Νόαμ Κατς.

Αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι «είναι μία σημαντική χώρα στη Μέση Ανατολή. Χρειαζόμαστε την επαναπροσέγγιση και χρειαζόμαστε να είναι μέρος των σημαντικών διαδικασιών που θα επιφέρουν τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Όταν σκέφτομαι την προσέγγισή μας προς την Τουρκία ή προς άλλες χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της αν. Μεσογείου, αλλά και της Ελλάδας, η προσέγγιση είναι παρόμοια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ