Νατσιός: Δεν μπορείς να πολεμάς την εκκλησία τέσσερα χρόνια και να θυμάσαι να την επισκέπτεσαι όταν έρχονται εκλογές

Ως «απόφαση που απέχει πολύ από το κοινό περί δικαίου αίσθημα» χαρακτήρισε την πρωτόδικη απόφαση για το Μάτι από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της «Νίκης», Δημήτρης Νατσιός, μιλώντας επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τον νέο δικαστικό χάρτη.

Νατσιός: «Έχει και η υπομονή τα όριά της και η δική μας τελειώνει» – «Δεν υποκύπτω σε απειλές και βία» λέει η Δεληκάρη

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Νατσιός επισήμανε ότι το νομοσχέδιο έρχεται στην Ολομέλεια την επόμενη της έκδοσης της δικαστικής απόφασης για το Μάτι.

«Η “Νίκη” σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και έχει ως πυξίδα της την αποφυγή του σχολιασμού των δικαστικών αποφάσεων. Εδώ όμως βρισκόμαστε μπροστά σε μια απόφαση που οι συγγενείς των θυμάτων τη χαρακτήρισαν σκάνδαλο ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος υποστηρίζει ότι απέχει κατά πολύ από το κοινό περί δικαίου αίσθημα» σημείωσε ο πρόεδρος της “Νίκης”. Συνέχισε διερωτώμενος «Ποια είναι η ουσία αυτής της απόφασης;» για να απαντήσει ο ίδιος: «Φταίνε οι πυροσβέστες και όχι οι πολιτικοί».

«Το ίδιο δηλαδή που προσπαθεί να μας πει η κυβέρνηση και για τα Τέμπη. Φταίνε οι σταθμάρχες και όχι οι υπουργοί. Αυτά που τους ενοχλούν και δικαίως για το Μάτι, η συγκάλυψη δηλαδή, δεν τους ενοχλούν για τα Τέμπη. Αν πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα από τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης που αφορά το Μάτι αυτό είναι να επιτρέψουμε στους θεσμούς να φτάσουν στην πλήρη αλήθεια για τα Τέμπη.

Μόνο έτσι θα επέλθει η κάθαρσις. Και στο Μάτι και στα Τέμπη αν δεν δικαιωθούν οι νεκροί οι τάφοι τους θα μένουν ανοιχτοί. Δεν θα ησυχάσουν», πρόσθεσε.

Ο κ. Νατσιός εξέφρασε επίσης τη διαφωνία του κόμματός του στην πρόβλεψη του νομοσχεδίου για συγχώνευση των Ειρηνοδικείων που βρίσκονται στις έδρες Πρωτοδικείων, με τα υφιστάμενα Πρωτοδικεία.

«Αφού κλείσατε σε όλη την επικράτεια σχολεία, κοινοτικά καταστήματα, τράπεζες, ταχυδρομεία, ακόμα και εκκλησίες καθώς δεν εγκρίνονται θέσεις ιερέων τώρα έρχεστε να κλείσετε Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία», ανέφερε.

Αναφερόμενος στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση διατύπωσε ερωτήματα για το θέμα του αδιάβλητου των εκλογών. «Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση έθεσε ζήτημα διεθνών παρατηρητών διαμαρτυρηθήκατε κύριοι της κυβέρνησης, πιθανόν και δικαίως. Αλλά από την περασμένη Παρασκευή που ο διευθυντής εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών πήγε στη Γενική Ασφάλεια Αττικής και κατήγγειλε γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία του Υπουργείου, διάρρηξη στο γραφείο του και κλοπή σημαντικών εγγράφων εσείς έχετε πιεί το αμίλητο νερό. Υποκλέπτετε διαρκώς προσωπικά δεδομένα πολιτών, είτε με τις νέες αστυνομικές ταυτότητες είτε με λίστες που παραδίδονται στο κόμμα σας από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση διαρροής δεδομένων από το υπουργείο Εσωτερικών και το περιστατικό της διάρρηξης που καταγγέλθηκε πριν από λίγες ημέρες, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν δίνει ουσιαστικές απαντήσεις. «Όμως τώρα που καταγγέλθηκε η διάρρηξη, έχετε πιει το αμίλητο νερό. Είπε χθες ο πρωθυπουργός για το μπόνους παραγωγικότητας, αλλά για την ταμπακιέρα, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Είστε σκέτος παρακράτος και παρακράτησε το παρακράτος σας», είπε.

Ρίχνοντας νερό στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης για την παρουσία των πολιτικών που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων στις εκκλησίες, ο κ. Νατσιός κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία. «Δεν θα υποδείξουμε σε κανέναν τι να κάνει. Δεν είμαστε υπέρ των διοικητικών μέτρων. Όποιος έχει την ελευθερία έχει και την ευθύνη. Όμως δεν μπορείς να πολεμάς την εκκλησία τέσσερα χρόνια και να θυμάσαι να την επισκέπτεσαι όταν έρχονται εκλογές. Αυτό είναι βαθιά υποκρισία. Ας πάει μπροστά στα εικονίσματα και ας προσκυνήσει, όποιος θέλει… Έχει κανόνες, όχι κανονιές η Ορθοδοξία», σημείωσε.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες που θέλουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να παρακολουθήσει τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στη Μητρόπολη, ο κ. Νατσιός ανέφερε ότι «του ταιριάζει του πρωθυπουργού να παρακολουθήσει την ακολουθία των Παθών».

Καταλήγοντας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι πολίτες στις εκλογές της 9ης Ιουνίου δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ