Πολιτική κόντρα για τα σχολεία – Τι απαντά η Κεραμέως σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει σχετικά με τις κινητοποιήσεις των μαθητών, τις καταλήψεις στα σχολεία και την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην εντάσσονται στην τηλεκπαίδευση όσοι μαθητές συμμετέχουν στις καταλήψεις, με αποτέλεσμα να παίρνουν απουσίες. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου, με την Νίκη Κεραμέως να απαντά στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Κεραμέως αντί να ακούσει τα δίκαια αιτήματά τους, επιλέγει την καταστολή και τα δακρυγόνα

«Χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να διεκδικούν το αυτονόητο. Σχολεία με ασφάλεια. Με τάξεις με λιγότερους μαθητές ανά τμήμα, περισσότερους εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία» επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κ. Κεραμέως αντί να ακούσει τα δίκαια αιτήματά τους, επιλέγει την καταστολή και τα δακρυγόνα. Καμία πρωτοβουλία για τα σχολεία που κλείνουν λόγω κρουσμάτων ή για τα χιλιάδες κενά που η δική της πολιτική έχει δημιουργήσει», πρόσθεσε, σχολιάζοντας ότι «οι απειλές που εκτοξεύει απλά αναδεικνύουν το δικό της αδιέξοδο».

«Οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι το μέλλον αυτής της χώρας. Και το μέλλον θα νικήσει», κατέληξε.

Σπίρτζης: Οι μαθητές «έδωσαν την απάντηση στη λάσπη

“Η μαζική συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά της και η ειρηνική διαδήλωση χιλιάδων μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών έδωσαν την απάντηση στη λάσπη που επιχείρησε να ρίξει η κυβερνητική προπαγάνδα τις προηγούμενες ημέρες και ακύρωσε στην πράξη τον αντιδημοκρατικό νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις συγκεντρώσεις”, υπογράμμισε σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης.

“Η χρήση χημικών και η προσπάθεια λίγων να αμαυρωθεί η δυναμική απάντηση της κοινωνίας απέναντι στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και ανεπάρκειες έπεσε στο κενό”, πρόσθεσε.

ΚΙΝΑΛ: Η επίδειξη πυγμής απέναντι στη νέα γενιά, μόνο αδυναμία προδίδει

Το Κίνημα Αλλαγής προτρέπει την κυβέρνηση να πείσει του μαθητές που βρίσκονται στις καταλήψεις κι όχι να ρίχνει λάδι στη φωτιά με απειλές και τιμωρίες.

Σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρει ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και ασφαλή κι αυτό δεν επιτυγχάνεται με απειλές και τιμωρίες. «Με αυτές τις δηλώσεις η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά. Η επίδειξη πυγμής απέναντι στη νέα γενιά, μόνο αδυναμία προδίδει», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής και προσθέτει ότι επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονιών τους, όπως έχει προτείνει».

«Και να μιλήσει στους νέους με πειθώ. Ώστε να συνεχιστεί σωστά η εκπαιδευτική διαδικασία. Ουσία λοιπόν και όχι απουσία στα σχολεία», υπογραμμίζει το Κίνημα Αλλαγής.

ΚΚΕ: Οι μαθητές έχουν δίκιο, είμαστε όλοι μαζί τους

«Οι μαθητές έχουν δίκιο. Είμαστε όλοι μαζί τους. Οι καθηγητές, οι εκπαιδευτικοί συνολικά, οι γονείς τους, όλος ο ελληνικός λαός, τάσσεται με τα δίκαια αιτήματά τους. Υπάρχουν λύσεις τώρα. Τί δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση; Τα παιδιά ζητάνε να αραιώσουν οι σχολικές αίθουσες, να βρεθούν νέες σχολικές αίθουσες, να γίνει διορισμός εκπαιδευτικών, οι οποίοι λείπουν, να γίνουν νέοι διορισμοί των εργαζομένων στην καθαριότητα για τα σχολεία. Είναι δίκαια αιτήματα. Σε αυτά είμαστε μαζί τους», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας «σχετικά με τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των μαθητών».

ΜέΡΑ25: «Απουσία» από την εκπαίδευση έβαλαν οι μαθητές στην κυβέρνηση

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς παρά τους εκβιασμούς, τις απειλές και τις συκοφαντίες της κ. Κεραμέως έστειλαν σήμερα ένα μαζικό και ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και τα μέσα προπαγάνδας τους. Η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα δεν θα υποκύψει όσες παράνομες αποφάσεις και να λάβει η κα Υπουργός παρακάμπτοντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Τα αιτήματα τους είναι δίκαια και εύλογα, δεν θα τους τρομοκρατήσει καμία σπασμωδική κίνηση πανικού του Υπουργείου Παιδείας, ούτε η καταστολή του κ. Χρυσοχοΐδη. Θα συνεχίσουν να δίνουν δυναμικό παρών στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους απαιτώντας αυτονόητες συνθήκες εκπαίδευσης μέσα στην πανδημία.

Μόνη απούσα παραμένει η κ. Κεραμέως που μαζί με τον Πρωθυπουργό δεν έκαναν καμία προετοιμασία για να προστατέψουν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς αυτή την ιδιαίτερη σχολική χρονιά και τώρα με αυταρχισμό κρύβουν τις ευθύνες τους.

Τι απαντά η υπουργός Παιδείας στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στην κριτική των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σημειώνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «αντιλαμβάνονται τα σχολεία ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και τους μαθητές ως ευκαιρία κομματικής πελατείας».

«Όταν η αυτονόητη ανάγκη κάλυψης των χαμένων διδακτικών ωρών και η πρόσβαση στην εκπαίδευση βαφτίζεται “καταστολή”, κάτι δεν πάει προφανώς καλά. Στο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται τα σχολεία ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και τους μαθητές ως ευκαιρία κομματικής πελατείας.

Δεν ενδιαφέρουν οι ανάγκες και η μόρφωσή τους, ούτε και οι θυσίες των γονιών τους. Προέχει η συστηματική παραπληροφόρηση και η καπηλεία των προβληματισμών και των ελπίδων τους στο βωμό του κομματικού οφέλους. Γι΄αυτό και προτιμούν το χειρότερο όλων των σχολείων: το κλειστό.

Είναι χρέος μας να αφουγκραζόμαστε αγωνίες, να προσαρμοζόμαστε στην υγειονομική κρίση και να αναζητούμε λύσεις. Πολλά μπορούν να γίνουν στα σχολεία μας για να ανταποκριθούν στις μεγάλες δυνατότητες των μαθητών και τις προσδοκίες όλων, για να γίνουν καλύτερα. Αλλά καλύτερο σχολείο με κλειστές αίθουσες δεν γίνεται», αναφέρει σε δήλωσή της η Νίκη Κεραμέως.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ