Πολεμικό σκηνικό στον ΣΥΡΙΖΑ: Νέα «πυρά» στον Κασσελάκη – Τι απαντά η Κουμουνδούρου

Το «πολεμικό» κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί μετά και την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα. Τα «πυρά» εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη συνεχίστηκαν από στελέχη του κόμματος για ακόμη μία ημέρα, ενώ από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι κανένας «εμφύλιος» δεν υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζουν πηγές αυτό που υπάρχει είναι κάποια μεμονωμένα στελέχη που «κινούνται αντικαταστατικά, έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό».

Για άλλη μία ημέρα βουλευτές που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη τόνισαν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους ότι «ορισμένοι ξεπέρασαν τα όρια της κριτικής» απέναντι στον νέο πρόεδρο και μίλησαν για σχέδια δημιουργίας ενός νέου φορέα στο οποίο κάποιοι είναι έτοιμοι να συμμετέχουν.

Από την άλλη, οι επικριτές του Στέφανου Κασσελάκη μιλούν για «αρχηγικές συμπεριφορές» και μεθόδους που δεν ταιριάζουν με τη λογική της Αριστεράς από πλευράς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα αυτά μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος που θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου, στην οποία θα δώσει το παρών ο κ. Κασσελάκης.

Την ίδια στιγμή ενωτικό μήνυμα έστειλαν Αχτσιόγλου, Χαρίτσης και Ηλιόπουλος, ενώ έκκληση να πέσουν οι τόνοι απηύθυναν Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης, ζητώντας να πέσουν οι τόνοι, και επισημαίνοντας ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην εσωστρέφεια, παραμερίζοντας τα εγώ για χάρη του συλλογικού εμείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωποι του περιβάλλοντος Κασσελάκη υπογραμμίζουν ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και αυτό το οποίο συμβαίνει, δεν είναι απλώς υπονόμευση του προέδρου του κόμματος αλλά υπονόμευση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ».

Φίλης: Νέα «πυρά» στον Κασσελάκη – «Στηρίχθηκε από το σκοτεινό μέρος του διαδικτύου»

«Ο κ. Κασσελάκης επιδεινώνει το πρόβλημα αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο κ. Φίλης, «επιχειρεί να μετατρέψει ένα κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς σε… Δημοκρατικό Κόμμα Μπάιντεν. Το ύφος και οι μέθοδοι θυμίζουν Τραμπ».

Ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι «ο Κασσελάκης στηρίχθηκε από το σκοτεινό μέρος του διαδικτύου ενώ υπήρξε άλωση στο κόμμα, όπως έγινε στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα από τον Τραμπ: «Το να μεταφέρουμε την αμερικανική πραγματικότητα στον ευρωπαϊκό χώρο είναι λάθος».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «κάνει πολιτική επί δύο-τρεις μήνες τώρα με βάση την προσωπική του ζωή, όχι με τα προβλήματα των ανθρώπων. Πότε παντρεύεται, πότε λέει ότι ευχαριστώ την οικογένειά μου γιατί αυτή μου έδωσε τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρεται ονομαστικά στα μέλη της οικογένειάς του. Εμφανίζει τον εαυτό του σαν ένα ριάλιτι. Πότε δείχνει τη βέρα στο δεξί. Είναι δυνατόν να εμπνεύσει κανείς έτσι και να κάνει αντιπολίτευση;».

Ο Νίκος Φίλης έκανε αναφορά και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι ανέδειξε τον Κασσελάκη. «Πρέπει να μιλήσει ο πρώην πρόεδρος, όταν βγαίνει ο Κασσελάκης και λέει υπονόμευαν τον Τσίπρα» σημείωσε.

Υπογράμμισε πως ο κ. Κασσελάκης με τις απόψεις που διατύπωσε δεν μπορεί να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να κριθεί το θέμα, να συζητήσουμε τις απόψεις που διατυπώνει, επισήμανε.

Σχολίασε πως ο Στέφανος Κασσελάκης αποφεύγει να κάνει διάλογο, προχωρώντας σε διαγγέλματα.

Βαρεμένος: Δεν είμαστε γήπεδο, είμαστε ένα κόμμα με ιστορία και παράδοση

Ο Γιώργος Βαρεμένος τόνισε στον ΣΚΑΙ ότι «δεν είμαι οπαδός συνωμοσιολογικών θεωριών. Από την πλευρά του προέδρου, υπάρχει ένα περιβάλλον που δείχνει ρεβανσιστικές τάσεις. Δεν είμαστε γήπεδο, είμαστε κόμμα με ιστορία, με ήθος, με παράδοση».

Ο κ. Βαρεμένος υποστήριξε ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ίδρυσε καινούριο κόμμα, εξελέγη» και συμπλήρωσε πως «εξελέγη γιατί ο Μητσοτάκης έφερε τους Αμερικανούς συμβούλους, έπαιξε στην απολιτικοποίηση, στην μεταπολιτική που λέμε και κέρδισε».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρεμένο υπάρχει από το περιβάλλον του προέδρου μια διασπαστική τάση και υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος στο κόμμα από τις αποχωρήσεις.

«Ο κ. Κασσελάκης λέει κάποια πράγματα επί του προγράμματος που δεν έχουν σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα» είπε και επισήμανε πως η λύση για το κόμμα δεν είναι να φύγουν κάποια στελέχη, αλλά να αλλάξει η νοοτροπία.

Τάκης Κατσαρός: Να υποβάλει την παραίτησή του ο Κασσελάκης – «Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα»

Την εκτίμηση πως ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να επιβεβαιωθεί με τις διαγραφές εξέφρασε ο Τάκης Κατσαρός, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι ένα φαινόμενο σύνηθες, αυτό που αποκαλούμε άνοδος της ασημαντότητας. Ψάχνει έναν τρόπο να επιβεβαιωθεί καταφερόμενος σημαντικών στελεχών με τεράστια προσφορά στο κόμμα. Προσπαθεί να επιβεβαιώσει, σε μία κατάσταση απελπιστική γι’ αυτόν, την ηγεσία του» τόνισε στο MEGA ο κ. Κατσαρός και πρόσθεσε: «Ο  Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος».

«Δεν μπορεί να καταφέρεται με τεράστια έλλειψη σεβασμού στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτούς που δημιούργησαν τον ΣΥΡΙΖΑ, για να τον βρει ο κ. Κασσελάκης. Είναι αυτό που λέμε “ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα”», είπε.

«Να υποβάλει την παραίτησή του ο Κασσελάκης»

Ακόμη, ανέφερε πως κανένας δεν θα ψηφίσει τη διαγραφή των ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βρίσκεται σε τεράστιο αδιέξοδο και η μόνη λύση θα ήταν να υποβάλει όσο πιο γρήγορα την παραίτησή του», δήλωσε.

Μεταξύ άλλων το στέλεχος του κόμματος σχολίασε πως ο Στέφανος Κασσελάκης επιδείκνυε τον γάμο του με τον Τάιλερ Μακμπέθ, ενώ θα έπρεπε να κάνει αγώνα για τον πόλεμο στο Ισραήλ και την ακρίβεια που μαστίζει τη χώρα μας.

«Ο Τσίπρας έχει μεγάλες ευθύνες»

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με τον κ. Κατσαρό να τονίζει  πως έχει ευθύνη για την εκλογή του νέου προέδρου.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τις ευθύνες του κι επειδή έχει μεγάλες ευθύνες για τον τρόπο εκλογής που εκείνος επέβαλε, πιστεύω θα έπρεπε να πάρει θέση», δήλωσε.

«Ο κ. Κασσελάκης είναι φανερό ότι ξεφουσκώνει. Πρέπει να διευκολύνει και ο ίδιος με την παραίτησή του. Ο ίδιος είχε πει ότι η πολιτική για εκείνον είναι ένα διάλειμμα ανάμεσα στις επιχειρηματικές του ενασχολήσεις. Δεν κράτησε αρκετά αυτό το διάλειμμα; Ας γυρίσει πίσω στις επιχειρήσεις του και του εύχομαι καλή επιτυχία», κατέληξε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

Κόκκαλης στον Realfm 97,8: Τον Κασσελάκη τον φύτεψε ο κόσμος

«Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Αισιοδοξώ ότι δεν θα γίνει διάσπαση γιατί θα επικρατήσουν οι δεύτερες σκέψεις. Αναφέρομαι στα στελέχη που βιάστηκαν και υπερέβησαν τα όρια» δήλωσε ο Τομεάρχης Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Ξέρω ότι το αποκορύφωμα μιας διαδικασίας είναι οι εκλογές. Έγιναν δημοκρατικότητα οι εκλογές και ψήφισαν 150.000, εξελέγη ο κ. Κασσελάκης και από εκεί και πέρα το να αμφισβητούν κάποια στελέχη το σέβομαι αλλά έως εκεί» σχολίασε.

«Αυτοί που βάζουν ταμπέλες αδυνατούν να παράξουν πολιτική. Το κόμμα πρέπει να παράξει πολιτική. Κανένα κόμμα δεν χάθηκε από στελέχη. Τα κόμματα κινδυνεύουν όταν η κοινωνία τους γυρίσει την πλάτη. Για εμάς η κοινωνία είναι το πιο σημαντικό. Η εντολή ανανέωσης ήταν ξεκάθαρη» τόνισε.

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια στατικότητα αλλά θα την αποδώσω στο εσωκομματικό “φάγωμα” που υπάρχει τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αισιοδοξώ ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τον ΣΥΡΙΖΑ, μας χωράει όλους ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει όμως να καταλάβουν κάποιοι, ότι έκαναν λάθη τα προηγούμενα χρόνια» πρόσθεσε.

«Τον Κασσελάκη τον φύτεψε ο κόσμος» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

Βασιλειάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διαλυθεί

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διαλυθεί. Πολλοί προσπάθησαν με πολλούς τρόπους» τόνισε ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης και σημείωσε: «Ό, τι κι αν γίνει, στο τέλος θα τον βρούμε τον δρόμο μας».

«Παίζουμε εμείς και η Γάζα στο ίδιο πεδίο κι αυτό δείχνει προς τα στελέχη μας πως πρέπει να σοβαρευτούν»  σημείωσε, ενώ σε ερώτηση για το ποιούς θεωρεί «μη σοβαρούς» απάντησε: «Οποιοσδήποτε θεωρεί ότι το βήμα κριτικής για μία κομματική διαδικασία είναι η τηλεόραση ή τα ραδιόφωνα και όχι η συνεδρίαση ενός οργάνου».

Ο κ. Βασιλειάδης έκανε λόγο για εσωτερική δυστροπία και δυσκολία να αναγνωριστεί μία νέα κατάσταση. Χαρακτήρισε ανοησίες και προσβολές τα περί παράκεντρων στο κόμμα και χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη ικανό να εκφράσει τον χώρο της Αριστεράς, εάν του το επιτρέψουν.

Γιώργος Τσίπρας: Στρατηγική να προκληθεί η μέγιστη δυνατή ζημιά στο κόμμα Κασσελάκη

Μήνυμα προς εκείνους που θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί σε κάτι άλλο, να φύγουν από το κόμμα, έστειλε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Ο Γιώργος Τσίπρας έκανε λόγο για στρατηγική που ακολουθούν ορισμένα στελέχη που έχουν αποφασίσει να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να προκληθεί «η μέγιστη δυνατή ζημιά στο κόμμα Κασσελάκη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει για διάλυση, για αποχώρηση ή έστω διάσπαση μπορεί να πάει, σε διάλυση δεν θα πάει», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Γιώργος Τσίπρας.

Ερωτηθείς εάν πρέπει να παρέμβει ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε ότι «οι ίδιοι άνθρωποι που μπορεί να χάρηκαν από την παραίτηση του ζητούν την παρέμβασή του».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ