Πλεύρης για Κασσελάκη: «Τέτοιες λογικές παραπέμπουν σε ευγονική και κίνδυνο διατάραξης ισορροπίας»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε τη δήλωση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ότι θέλει να αποκτήσει «δύο αγόρια» με τον σύντροφό του, Τάιλερ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή «Πρωταγωνιστές», δήλωσε: «εγώ και ο Τάιλερ θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένειά μας. θέλουμε να αποκτήσουμε δυο αγόρια. Τον Απόλλωνα και τον Ηλία. Με παρένθετη μητέρα. Θα θέλαμε η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά».

Ο Θάνος Πλεύρης σχολίασε τις δηλώσεις αυτές, λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει «πλήρη άγνοια των ηθικών κανόνων της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΙΥΑ)», ενώ κάνει λόγο για «λογικές που παραπέμπουν σε ευγονική και κίνδυνο διατάραξης ισορροπίας».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Θάνου Πλεύρη:

«Πλήρης άγνοια ηθικών κανόνων ΙΥΑ, καθώς ορθά η ΕΕ απαγορεύει πλην εξαιρέσεων λόγω υγείας την επιλογή φύλου όπως και την επιλογή χαρακτηριστικών πχ χρώμα ματιών ως αντίθετες πρακτικές σε βιοηθικούς κανόνες. Τέτοιες λογικές παραπέμπουν σε ευγονική και κίνδυνο διατάραξης ισορροπίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ