Πέτρος Παππάς στον ΑΝΤ1: Θα προχωρήσουμε μπροστά με όσους μπορούν και θέλουν – ΒΙΝΤΕΟ

«Σαφέστατα γυρίζει σελίδα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και θα πω ευρύτερα η προοδευτική παράταξη στην χώρα. Ήταν επιτακτικό το αίτημα της βάσης και τις δύο Κυριακές των εκλογών να αλλάξουμε και να πάμε μπροστά, να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα προς το μέλλον» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς, μιλώντας τη Δευτέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στέφανος Κασσελάκης: «Προσευχόμουν στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ να μην είμαι γκέι»

Για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, ο Πέτρος Παππάς εξήρε τις πολιτικές και επικοινωνιακές ικανότητές του και μίλησε για έναν πολιτικό κατάλληλο για την ασφαλή και νικηφόρα καθοδήγηση του κόμματος τα επόμενα χρόνια. «Νομίζω ότι αυτό ενσάρκωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Αυτό το κενό ελπίδας που υπήρχε στην προοδευτική παράταξη και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν σε μία περιδίνηση μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών. Αυτό ζητάει ο κόσμος», σημείωσε ο Πέτρος Παππάς.

«Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι τα πράγματα θα πάνε χειρότερα. Ενωμένοι θα προχωρήσουμε μπροστά με όσους μπορούν και όσους θέλουν να κάνουν αυτό το μεγάλο άλμα», είπε ο Πέτρος Παππάς.

Κασσελάκης: Εκπρόσωπος Τύπου η Δώρα Αυγέρη, Διευθυντής της ΚΟ ο Γιώργος Τσίπρας – Διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου ο Μανώλης Καπνισάκης

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος, ο βουλευτής διευκρίνισε ότι το ενδιαφέρον της νέας ηγεσίας είναι να μην υπάρξει διάσπαση στη βάση. «Αυτό που μας αφορά περισσότερο είναι να μην υπάρξει διάσπαση στην βάση του κόμματος και η βάση του κόμματος θέλει να προχωρήσουμε ενωμένοι. Αν κάποια στελέχη δεν αισθάνονται ότι μπορούν να υπηρετήσουν αυτό το νέο εγχείρημα θα αποφασίσουν τα ίδια», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και αν θα απομακρυνθεί από τις αριστερές καταβολές του ο Πέτρος Παππάς υπογράμμισε ότι «ο μελλοντικός ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι μία ‘συναυλία’ από πολλά είδη μουσικής».

Κασσελάκης: Τα ερωτήματα και οι επόμενες κινήσεις – Τα πρόσωπα «κλειδιά» στο πλευρό του νέου προέδρου

«Είναι άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ του 2012 και άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ του 2023. Είναι άλλη η ιστορική συγκυρία την οποία έχουμε σήμερα σε σχέση με το 2012. Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαίρως είχε διαγνώσει το 2019 την ανάγκη διεύρυνσης σε όλο τον προοδευτικό χώρο. Έγινε η προσπάθεια. Έμεινε ημιτελής όχι με ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα. Νομίζω είναι επιτακτικό να συνεχίσει και να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια», ανέφερε ο Πέτρος Παππάς.

«Νομίζω ότι η υποψηφιότητα και πλέον η ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη στο κόμμα μας είναι η πλέον ριζοσπαστική υποψηφιότητα. Αυτό είναι ένα σύγχρονο ριζοσπαστικό κόμμα», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε: «Η Αριστερά αλλάζει ανά τις δεκαετίες και εκφράζει νέες ανάγκες ανθρώπων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ