Τσίπρας για Κασσελάκη: «Δεν θα σας αφήσουμε να πλήξετε» – Η ατάκα για το «βαλιτσάκι» με τους κωδικούς των πυρηνικών

Ευδιάθετος και χαλαρός εμφανίστηκε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στο νέο του γραφείο στη Βουλή, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με το νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη.

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Κασσελάκη για την νίκη του – Τον προσκάλεσε να συναντηθούν

«Του ευχηθήκατε σιδεροκέφαλος. Το κατάλαβε;» τον ρώτησε δημοσιογράφος. «Η πολιτική είναι events my dear, όπως έλεγε ο Τσόρτσιλ. Δεν θα σας αφήσουμε να πλήξετε. Όχι εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε χαριτολογώντας ο πρώην επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Του κάνατε ταχύρρυθμα;» σχολίασε δημοσιογράφος. «Μαθαίνει γρήγορα…», είπε γελώντας.

Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Τον τιμώ, είμαι εδώ για να διατηρήσω την παρακαταθήκη ζωντανή

Και η συζήτηση συνεχίστηκε ως εξής σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τον κ. Τσίπρα να απαντά στις ερωτήσεις με διάθεση χαλαρή και με χιούμορ:

Δημοσιογράφος: Έγινε παράδοση-παραλαβή…

Τσίπρας: Δεν είναι υπουργείο να κάνουμε παράδοση παραλαβή. Τι να του δώσω; Του έδωσα το “βαλιτσακι” με τους κωδικούς των πυρηνικών.

Δημοσιογράφος: Το θέμα είναι αν θα έχουμε πυρηνική έκρηξη…

Τσίπρας: Κανέναν δεν θα ωφελούσε, δεν νομίζω…

Δημοσιογράφος: Θα πάτε απόψε στο γήπεδο;

Τσίπρας: Αυτό είναι όντως ένα σοβαρό ερώτημα. Να δούμε, αν θα διαβάσει νωρίς ο μικρός.

Κλείνοντας τη σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι θα είναι πολύ συχνά στη Βουλή, συμπληρώνοντας ότι «αυτό είναι το γραφείο μου».

Κασσελάκης Τσίπρας

Κασσελάκης για Τσίπρα: Τον τιμώ, είμαι εδώ για να διατηρήσω την παρακαταθήκη ζωντανή

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η κοινή συνισταμένη όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, όλων των ψηφοφόρων. Τον τιμώ, είμαι εδώ για να διατηρήσω την παρακαταθήκη ζωντανή και εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει. Προχωράμε» δήλωσε νωρίτερα ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης από το περιστύλιο της Βουλής έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησής τους.

Ο διάλογος Τσίπρα – Κασσελάκη μπροστά στις κάμερες

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε συγχαρητήρια με τον Στέφανο Κασσελάκη να τον ευχαριστεί εγκάρδια.

«Σου εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος, έτσι λέμε εδώ πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση γιατί θα σου χρειαστεί. Το μόνο που έχω να σου πω είναι να χαρείς αυτές τις μέρες δίχως ενοχές γιατί όποιος μπαίνει στην πολιτική πρέπει να ξέρει ότι οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες και πολλές, να χαρείς αυτές τις μέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις και οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι σημαντικές.

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες και πρέπει να δώσουμε ελπίδα και προοπτική με ενότητα και με συντροφικότητα» είπε και πρόσθεσε πως κρατά τη φράση που είπε ότι στους συντρόφους και ο δεύτερος είναι πρώτος δεν είναι όπως στο ΝΒΑ».

«Έτσι είναι στους πολέμους, ο πρώτος είναι ο πρώτος και δεύτερος δεν είναι τίποτα. Στους συντρόφους ο πρώτος είναι ο πρώτος και δεύτερος είναι πρώτος» απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ