Πεταλωτής:Δεν υπάρχει στρατηγική από το ΠΑΣΟΚ

Πεταλωτής:Δεν υπάρχει στρατηγική από το ΠΑΣΟΚ

 

Την ανάγκη να γίνει πιο ξεκάθαρο το ΠΑΣΟΚ και να δώσει το στίγμα του επισημαίνει ο πρώην υπουργός και υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος έκανε λόγο για έλλειψη στρατηγικής.

“Το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την φάση έπρεπε να είναι πιο ξεκάθαρο” ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Αθήνα 9.84. Ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι δεν δίνει ιδιαίτερο στίγμα και δεν βάζει διαχωριστικές γραμμές από την Νέα Δημοκρατία και τόνισε: “Θα έπρεπε να είναι  συμφωνημένα τα πράγματα, σε τέτοιο βαθμό που να μην επιτρέπεται ο κ. Σαμαράς να βγαίνει και να εξαπατά τον ελληνικό λαό -ακόμα και τους ξένους-, χλευάζοντας από την μια το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη, λέγοντας ότι μειώσαμε το έλλειμμα σε πρωτοφανή για την υφήλιο επίπεδα. Δηλαδή, κοροϊδεύει στην κυριολεξία αυτό το κόμμα που τον στηρίζει σήμερα. Μάλιστα, στην ομιλία του στην Βουλή, ο κ. Σαμαράς καταχειροκροτήθηκε από ένα μεγάλο μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ”

“Όλα αυτά είναι που θολώνουν τα νερά και όσο τα νερά είναι θολωμένα, τόσο δεν θα υπάρχει στίγμα. Όσο δεν υπάρχει στρατηγική -που δεν υπάρχει, δυστυχώς, αυτή την στιγμή από το ΠΑΣΟΚ-, τότε πραγματικά θα βλέπουμε φαινόμενα Τσίπρα. Φαινόμενα τα οποία είναι -κατά την άποψή μου-, φαινόμενα ανευθυνότητας” προσέθεσε.

 

Σε σχετική ερώτηση για τις “προσκλήσεις αποστασίας” από τον κ. Τσιπρα, ο κ. Πεταλωτής είπε : “Νομίζω ότι είναι βαρύτερος από ό,τι συμβαίνει, αλλά είναι ένας χαρακτηρισμός που προσπαθεί με κάποιο τρόπο να περιγράψει όλη αυτή την διαδικασία εκ μέρους του κ. Τσίπρα, ο οποίος είναι αλήθεια ότι βρίσκει θολά νερά, στα οποία όμως προσπαθεί να ψαρέψει. Τα θολά νερά είναι ευθύνη του ΠΑΣΟΚ” “Ευθύνη του κ. Τσίπρα είναι, ως αξιωματική αντιπολίτευση, ειδικά σε αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα, να πει στην ελληνική κοινωνία την πραγματικότητα των θέσεών του. Να πει τις πραγματικές του θέσεις. Να εξηγήσει γιατί άλλα είπε εδώ και άλλα στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών. Κατά την άποψή μου, έδωσε τα διαπιστευτήριά του στο Τέξας και αυτό που κάνει δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά υποτιμά και τους ίδιους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να μοιράσει συγχωροχάρτια και μάλιστα σε βουλευτές, οι οποίοι -ό,τι και αν έχει να τους προσάψει κανείς-, είχαν συνηθίσει εδώ και τέσσερα χρόνια να ζουν στις δυσκολότερες πολιτικές συνθήκες” υπογράμμισε.

 

Ερωτηθείς ο κ. Πεταλωτής, εάν τίθεται θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, απάντησε αρνητικά. Δεν νομίζω ότι θέτει κανείς θέμα ηγεσίας, επειδή κυκλοφορούν και κάποια δημοσιεύματα -αν και δεν μου αρέσει ο όρος, επειδή μου θυμίζει άλλους πολιτικούς χώρους και άλλες εποχές-, τα οποία μόνο προβοκατόρικα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν” σημείωσε.

Αναφορικά με τα σενάρια περί επιστροφής του κ. Παπανδρέου είτε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είτε με τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, έκανε λόγο για “ανεύθυνες κουβέντες”¨τονίζοντας:

“Ο κ. Παπανδρέου όταν είναι να μιλήσει -και μιλάει, δεν ακολουθεί το μοντέλο Κ. Καραμανλή, ο οποίος δοξάζεται σιωπηρός-, το κάνει μόνος του. Στη δική μου αντίληψη δεν έχουν πέσει όλα αυτά και εκτιμώ ότι  εκείνο που ενδιαφέρει είναι να σταθεί η δημοκρατική παράταξη, που υπάρχει σε πείσμα πολλών, ασχέτως του αν είναι σήμερα διασκορπισμένη, απογοητευμένη και κατακερματισμένη…. Δεν κινδυνεύει καμία ηγεσία του ΠαΣοΚ, είναι σαφές. Η αγωνία όλων μας είναι να μπορέσει να εκφραστεί η δημοκρατική παράταξη με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να υπηρετεί την χώρα και να εκφράζονται οι πολίτες, οι οποίοι -κατά την άποψή μου-, είναι πολλοί”, είπε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ