Παύλος Μαρινάκης στον Realfm 97,8: Βούληση της κυβέρνησης είναι να μειώνει φόρους – Τι είπε για τις τουρκικές προκλήσεις

Για την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια αλλά και τα ελληνοτουρκικά μίλησε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή.

«Είναι δεδομένο ότι τα τελευταία σχεδόν 3 χρόνια που κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν συμβεί όσα δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς. Είναι δεδομένο ότι ο κόσμος έχει την ανάγκη να δίνονται άμεσα λύσεις σε έκτακτα προβλήματα που δεν δημιουργεί η κυβέρνηση οπότε αυτό που θα γίνει, είναι να συνεχιστεί η στήριξη. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι ψύχραιμα να αποτυπώσουμε την πραγματικότητα, να είμαστε σε διαρκή κίνηση, να ακούμε τον κόσμο και να λύνουμε τα προβλήματά του» τόνισε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:

«Αυτή η κυβέρνηση έχει μειώσει τους φόρους περισσότερο από κάθε άλλη, κάτι που είναι μια έμμεση αύξηση του εισοδήματος, έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη για να ενισχύσει το ΑΕΠ της χώρας και έχει κάνει και δύο αυξήσεις του κατώτατου μισθού. Θα ακολουθήσουν κι άλλες κινήσεις. Δεν είναι κινήσεις που αντιμετωπίζουν τον Έλληνα φορολογούμενο ως συνεχές θύμα».

Σχετικά με την κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τα επιδόματα που έδινε, ενώ τώρα γίνεται το ίδιο, είπε: «θα διαφωνήσω κάθετα. Η κυβέρνηση αυτή έχει μειώσει 57 φορολογικούς συντελεστές, 20 είναι οριζόντιοι για όλους, έχει μειώσει φόρους περισσότερο από ό, τι εξήγγειλε προεκλογικά. Έχει κάνει στοχευμένη πολιτική επιδομάτων μόνο σε έκτακτες περιστάσεις. Εμείς δεν θα κατηγορούσαμε ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ εάν είχε να αντιμετωπίσει πανδημία και κάλυπτε τις θέσεις εργασίας».

Για τον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι «δεν θεωρώ πως ο κ. Σαμαράς είπε ότι δίνονται κακώς επιδόματα. Εγώ μιλώ με την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να αμφισβητεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μειώσει τους περισσότερους φόρους από οποιαδήποτε κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης».

Όπως υποστήριξε ο κ. Μαρινάκης, «το ρεύμα και το καλάθι του σούπερ μάρκετ είναι τα δύο πιο καίρια θέματα γιατί αφορούν σε όλους τους πολίτες. Οι παρεμβάσεις στην ενέργεια είναι γενναίες και βέβαια ο κόσμος περιμένει να τις δει στην πράξη. Για το σούπερ μάρκετ ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι όλα είναι αλυσίδα. Όταν οι επιχειρήσεις, εκείνοι που παράγουν έχουν μικρότερο κόστος παραγωγής σίγουρα θα πέσουν οι τιμές. Δεύτερον θα ενταθούν οι έλεγχοι. Σίγουρα υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας και έχουν επιβληθεί πρόστιμα. Δεν είμαι αρμόδιος για τους φόρους και για τον ΦΠΑ στα τρόφιμα. Βούληση της κυβέρνησης είναι να μειώνει φόρους και όσο κυβερνά θα μειώνει φόρους. Με προσοχή βέβαια στα δημόσια οικονομικά».

Σχετικά με τα Πανεπιστήμια και με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση στο ΑΠΘ ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις στο ΑΠΘ και σε Πανεπιστήμια των Αθηνών όπου εκεί υπάρχει το πρόβλημα κυρίως» ενώ υπογράμμισε ότι «στο θέμα αυτό πρέπει όλοι να τεθούν προ των ευθυνών τους».

Για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τις τουρκικές προκλήσεις

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε ιστορική την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο καθώς είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που προσκλήθηκε από το Κογκρέσο.

Όπως είπε ο ίδιος, «είναι ξεκάθαρη η θέση του κόμματος να συνεχιστεί η γενναία εξωτερική πολιτική της Ελλάδας χωρίς αστερίσκους και να ενισχύεται».

Σχετικά με το εάν υπάρχει ανησυχία για «Πρέσπες του Αιγαίου» για τις οποίες μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς στο συνέδριο, απάντησε ότι « κάθε ανησυχία πρέπει να εκφράζεται γιατί αυτή είναι η ΝΔ έχει δημοκρατικές ανησυχίες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι 3 χρόνια πρωθυπουργός. Η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση για το μόνο που ενδιαφερόταν ήταν να κάνει φιέστες με τα Σκόπια – ήταν και ο μόνος ξένος καλεσμένος του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ζάεφ- . Πλέον η Ελλάδα έχει υπογράψει τις σημαντικότερες συμφωνίες στην ιστορία της χώρας τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια, έρχονται επενδύσεις στη χώρα, έχει διεθνή παρουσία. Αυτές οι ανησυχίες δεν πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα. Η Ελλάδα έχει αλλάξει εικόνα. Πότε ξανά ένας Πρωθυπουργός έσυρε προς τη θετική κατεύθυνση ολόκληρη την Ευρώπη; Πότε παίρνει πρώτος πρωτοβουλίες χωρίς να περιμένει την Ευρώπη;».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ