Παυλόπουλος: Κρίσιμος και στις εκλογές ο ρόλος της Δικαιοσύνης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπο��λος δέχθηκε σήμερα τον υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Βασικά θέματα της εθιμοτυπικής συνάντησης ήταν τα τρέχοντα προβλήματα υπουργείου Δικαιοσύνης και ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο, κατά την οποία τα δικαστήρια έχουν το βάρος διεξαγωγής των εκλογών.

Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα διαφάνειας και διαφθοράς, κάτι που απασχόλησε και απασχολεί ιδιαίτερα τον κ. Παπαγγελόπουλο, λόγω της θέσης του υφυπουργού Δικαιοσύνης που κατείχε πριν την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων.

«Είναι εξαιρετική τιμή για κάθε Έλληνα να επισκέπτεται το Προεδρικό. Για μένα όμως, η τιμή είναι πολύ μεγαλύτερη γιατί Πρόεδρος είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος», είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο είπε:

«Κύριε υπουργέ, ξέρω ότι είσθε εδώ για να με ενημερώσετε για τα ζητήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενόψει της εκλογικής διαδικασίας. Μένω σ’ αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ και θέλω να τονίσω ότι ο ρόλος της Δικαιοσύνης και στη διαδικασία των εκλογών, είναι κρίσιμος.

Ξέρουμε ότι η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών εξαρτάται εν πολλοίς από τους δικαστικούς λειτουργούς και από τους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης, τους δικηγόρους.

Γνωρίζω, επίσης, ότι με την τεράστια πείρα την οποίαν έχει η Δικαιοσύνη -και ιδίως οι δύο κλάδοι της Δικαιοσύνης, η Πολιτική Δικαιοσύνη και η Διοικητική Δικαιοσύνη- θα κάνει στο ακέραιο το έργο της, έτσι όπως το έχει αποδείξει. Και για μιαν ακόμα φορά θα έχουμε εκλογές όπως ταιριάζει στην ελληνική παράδοση και στην Ελληνική Δημοκρατία».

Ακόμη, ο κ. Παυλόπουλος κλείνοντας τόνισε:

«Αυτά υπό την εποπτεία σας και την εμπειρία την οποίαν έχετε, ως παλαιό στέλεχος της Δικαιοσύνης, είμαι βέβαιος ότι θα πάνε πολύ καλά».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάς Κώστα Μπακούρη, τον ιδρυτή της Διεθνούς Διαφάνειας Πέτερ Άιγκεν και την Γκεζίνε Σβάν, κορυφαίο στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) και ένθερμη υποστηρίκτρια της Ελλάδας, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες της Διεθνούς Διαφάνειας, γενικώς, και ιδίως στην Ελλάδα, πρωτίστως, δε, για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

 

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωράκης: ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσχώρησαν στη δημιουργική ασάφεια

Μπουτάρης: Ο Λαφαζάνης ας πάει να ζήσει στην Κούβα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ